Prirodna maska za lice koju možete napravite od sastojaka koje već imate u kuhinji
Prirodna maska za lice koju možete napravite od sastojaka koje već imate u kuhinji

Prirodna maska za lice koju možete napravite od sastojaka koje već imate u kuhinji

Radna nedelja tek što je počela, a mi već imamo želju da se malo odmorimo od svakodnevnih izazova sa kojim se suočavamo. And we get it. Nikada ne treba da budete previše zauzeti da odvojite par minuta za sebe i posvetite se stvarima koje vama prijaju. Za nas su tu definitivno mali dodaci našoj skincare rutini za koje možda inače nemamo vremena. Nazovite to mali spa day trenutak kod kuće. Šta smo večeras imali na umu? Prirodna maska za lice od sastojaka kojih već imamo kod kuće, a donosi neverovatne rezulate.

Maska za lice od kurkume i meda je jednostavan beauty trik koji se koristi vekovima. Ne samo da recept gotovo ne možete da pogrešite, jer zahteva samo tri sastojaka, već su sami sastojci izuzetno pristupačni. Ako uzmemo u obzir antiinflamatorna svojstva meda i  supermoći kurkume, nije nam čudno da je ova maska jedna od najpoznatijih za vraćanje blistavosti i sjaja licu.

@be_creative_cook_at_home
@bridesandyou

Sastojci:

  • ½ kašičice kurkume
  • 1 kašika meda
  • nekoliko kapi mleka ili jogurta
  • ovas (opciono)

Priprema

Sve što je potrebno jeste da pripremljene sastojke kašikom pomešate u jednoj činijici. Ukoliko se odlučite za dodavanje ovsenih pahuljica, koje su poznate po svojim umirujućim i omekšavajućim svojstvima, smesu možete ubaciti u blender i dodati kašiku ili dve ovasa. Sastojke je moguće dodavati po želji kako biste dobili teksturu koja vama odgovara.

 

@kai_dior_skincare_and_more

I to je to? 

Da, i to stvarno jeste to! Sada je samo potrebno da izdvojite desetak minuta vremena za sebe, nanesete vašu masku za lice  i opustite se. Toliko jednostavno, a efekat koji postiže ova maska je i više nego primetan. Malo upozorenje! Koliko god da smo oduševljeni zdravstvenim svojstvima kurkume, postoje šanse da vam maska malčice oboji kožu u žuto. Stoga, ne planirajte izlazak iz kuće odmah nakon ovog beauty tretmana, i ne krivite nas ako na kratko budete podsećali na miniona.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori