Srdjan Hair: Mladi frizer daje predloge festivalskih frizura savršenih za Exit vikend pred nama
Srdjan Hair: Mladi frizer daje predloge festivalskih frizura savršenih za Exit vikend pred nama

Srdjan Hair: Mladi frizer daje predloge festivalskih frizura savršenih za Exit vikend pred nama

Mladi frizer Srdjan Kolarević poznat je po tome što voli da traži inspiraciju na pinterestu i svojim klijentkinjama pravi drugačije frizure od onih koje vole da nose svakodnevno. Kada su ideje i eksperimentisanja u pitanju nikada ga ne mrzi da se potrudi i ode izvan svačije zone komfora. Zbog toga često radi muzičke spotove novoj generaciji izvodjača koji shvataju da je imidž današnjoj publici jako bitan.

Zamolili smo ga da sa nama podeli svoje ideje za festivalske frizure, kao i proizvode koji mogu da pomognu u pravljenju istih. Ako planirate ovog vikenda da idete na Exit festival, ili ovog leta imate kupljene karte za festivale u zemlji i inostranstvu, evo inspiracije za spremanje u poslednji čas!

Visok rep sa pletenicom

Ako nemate puno vremena i kosa vam loše reaguje na vlagu (za vikend možda padne kiša) vežite kosu u visok rep. Kada je kosa precizno pokupljena, zalizana i vezana jakom gumicom za kosu, ostatak repa možete da vežete u pletenicu. Ukoliko vam kosa napred ispada, pomoć potražite u ukosnicama (svakako moraju biti približne boje kao vaša kosa). Ova naizgled jednostavna frizura može se apgrejdovati neobičnom šminkom ili jakim stajlingom.

sjajni vosak za oblikovanje i fiksiranje

Classic beach waves

Godine i godine prolaze a neobavezna beach waves frizura koja je bila zaštitni znak modela na Victoria’s Secret revijama i dalje opstaje. Zdrava isfenirana kosa, blago prelomljena sa šiškama sklonjenim na stranu uvek će biti naša preporuka za manifestacije ovog tipa ukoliko želite da izgledate kao da se niste previše potrudili oko svog festivalskog look-a.

sprej za dodatnu teksturu

Kosa navijena na tanak figaro

Jako slatka ali i jako zahtevna frizura tako da spremite se da izgubite mnogo vremena i živaca. Ako ipak imate strpljivog frizera koji je voljan da posveti dva sata vašoj festivalskom look-u onda navijamo za njega. Ključna stvar kod ovog oblikovanja kose je da oduzima mnogo vremena ali isto tako daje vrlo, vrlo efektne rezultate. Ako dugo priželjkujete da vidite kako vam stoji ovako oblikovana kosa sada je pravi trenutak da sednete na frizersku stolicu i naoružate se entuzijazmom i strpljenjem.

nelepljivi lak za kosu

Više spuštenih pletenica uz glavu

Ova omiljena frizura North West bila je inspracija njenoj mami a ovog vikenda može biti i vama. Kosa se podeli na razdeljak po sredini, odatle se uzimaju delovi kose i od ušiju se prave pletenice niz glavu. Da bi ova frizura bila još efektnija, vaš frizer može ubaciti dodatnu kosu čime će kikice ići celom dužinom do kraja ledja i time dati na dramatičnosti čitavog look-a. Uz ovo najbolje ide simple haljina uz telo, po mogućstvu sa nekim cool printom.

serum za dodatni sjaj

Deo kose u drugoj boji

Festivalske noći idealne su prilike za eksperimentisanje pa ako imate u sebi avanturistički duh željan autentičnosti, kosu možete privremeno obojiti u neku upečatljivu boju. Sprejeve možete kupiti u drogerijskim radnjama a na većini imate uputstvo za upotrebu u kućnim uslovima. Jedina caka je da, iako piše da se boja skida prilikom prvog pranja može da se desi da boja ostane u tragovima bar nedelju dana. Ali leto je, pravila ne treba da postoje!

sprej u boji

Photo: Instagram.com ; PR

Učitati još
Zatvori