Exit avantura je počela, vodimo vas na tvrđavu
Exit avantura je počela, vodimo vas na tvrđavu

Exit avantura je počela,
vodimo vas na tvrđavu

Vreme festivala je uveliko počelo, a mi vas vodimo u Novi Sad na ovogodišnji Exit festival. Kako njihov slogan za 2022. godinu kaže: Zajedno, uvek – i ove godine zajedno đuskamo na preko 40 bina i festivalskih zona.

Kako pravilo nalaže – prvi dan festivala je uvek najveći spektakl. Tako je ovogodišnji Exit festival na main stage-u uz prelep vatromet, otvorila američka pevačica Iggy Azalea. Nakon nje uživali smo u muzici Afrojack-a, a atmosferu je održao vrelom i britanski DJ Jax Jones. Takođe, na glavnoj bini imali smo prilike da čujemo i Senidu, koja je razmrdala publiku neposredno pred nastup Iggy Azaleae.

Domaći izvođači nisu razočarali ni ove godine. Na Visa Fusion i Gang beats stage-u našla su se najpoznatija imena domaće rep scene. Za ljubitelje svitanja i dobre elektronske muzike, Dance Arena je bila pravo uživanje do ranih jutarnjih sati, a muziku su vrteli Adam Beyer i Enrico Sangiuliano, kao i Reinier Zonneveld. Reinier Zonneveld je holandski DJ koji je na maestralan način pronašao vezu između klasične muzike i rejv kulture. Sve je to sjedinio u novi, izbudljiv pristup tehno muzici.

Ipak, ukoliko ste propustili prvi dan Exit festivala, ne brinite! Mi vas čekamo u Novom Sadu da zajedno stvaramo nezaboravne uspomene i plešemo uz različite žanrove muzike. U narednim danima slušamo velika svetka imena poput Nicka Cavea, Calvina Harria, Disciples, Zhua i mnoge druge. Večeras ne propustite ni domaću scenu i Bassivity showcase na Visa Fusion bini. Dok, za ljubitelje tvrđeg zvuka u ranim jutarnjim časovima na Dance Areni vrteće američka DJ-ica Honey Dijon. Detaljniji lineup pogledajte na sajtu.

Heineken i Exit avantura

Čuveni svetski proizvođač piva godinama unazad pruža podršku festivalskoj industriji i kulturnoj sceni širom sveta, a od 2016. je i zvanično pivo novosadskog festivala. Uz hitove koje su izvodile svetske zvezde, EXIT je uz Heineken® već prve večeri pokazao da su zajedništvo, sloboda i slavljenje života vrednosti koje ovaj događaj definišu.

Foto: Marko Obradović

Osim hitova i dobrog zvuka, sve one koji dolaze na kultni događaj iz različitih krajeva sveta i ove godine očekuju zanimljivosti u Heineken® zoni. Spremne su razne inovacije, kao što je Heineken® Mash Music Box! Posetioci će imati priliku da se na trenutak osete kao pravi Dj-evi i zabave sa svojim prijateljima u dinamičnoj interakciji stvaranja muzike.

Foto: Heineken promo

HEINEKEN, kao društveno odgovorna kompanija, i ove godine na EXIT festivalu organizuje tradicionalnu zonu odgovorne konzumacije u okviru koje posetioci mogu da učestvuju u aktivacijama posvećenim ovoj važnoj temi. Pridajući značaj očuvanju životne sredine, posetiocima na tvrđavi ukazuje se i na važnost recikliranja, pa je pivski brend obezbedio posebno obeležena mesta za odlaganje ambalažnog otpada. Na festivalu će biti postavljene tri reciklažne stanice: kod Akademije, na Chill zoni (kod No Sleep Novi Sad bine) i Explosive šanca.

Foto: Exit promo, Heineken promo, Marko Obradović, Instagram

Učitati još
Zatvori