Off red: Crveni ruž koji i nije toliko crven
Off red: Crveni ruž koji i nije toliko crven

Off red: Crveni ruž koji i
nije toliko crven

Crveni ruž je toliko neizostavan deo svake priče, da smo ga spakovali i u Journal Box. Da podsetimo u boxu se našao Aurin Red & Sexy 153, mat ruž prave crvene nijanse. I ne sumnjamo da svaka od nas ima nekoliko omiljenih crvenih-crvenih ruževa. Ali šta je sa onim ne tako crvenim nijansama? Da li znamo kako da odaberemo baš tu koja je na našoj koži neočekivano sjajna?

Inspirisani najlepšim novogodišnjim poklonom tražimo od profesionalnih šminkera preporuke off red ruževa – u raznim nijansama crvene.

Nadica Lekić – Crvena iz mraka

U šminkanju Nadica Lekić donosi kombinaciju natural i hypebeast lepote te su njeni predlozi na granici između stretwear kulture i savremene mode. Prvi predlog je kultni ruž

 

YSL Red in the Dark (76) Rouge Volupte Shine

Rouge Volupte Shine je srednje-pokrivajući hidrantni i sjajni ruž. Ima teksturu balzama i tako se i može koristiti za negu bez obzira na boju. A boja Red in the Dark je duboko crvena, najtamnija u paleti. Pruža jednako rešenje i za vamp sexy izgled, ali i za sportski apstraktni look kada je kombinovana sa nekim od hypebeast jarkih boja na licu.

 

Golden Rose 09 Longstay Liquid Matte Lipstick

U rangu pristupačnih ruževa, Golden Rose Longstay Liquid Matte je must have. Savršeno dugotrajan, potpuno prekrivajući mat ruž koji se ne otire je idealan za svakodnevni look. Umesto sjaja, u torbi je uvek dobro imati jednu varijantu crvenog ruža koja transformiše dan u noć. I ova nijansa je tamnija verzija crvene sa plavim odsjajem.

Dragan Vurdelja – No Shame

Možda je Dragan Vurdelja poznat kao kralj make up umetnosti i edukacije kod nas, ali nisu dovoljno poznate sve različite strane njegovog autorskog potpisa. Jedna od njih je i savršeno znanje koloristike. Kada je klasik kao što je crveni ruž tema, Vurdelja donosi potpuno neočekivanu boju. Na svom instagramu, poziva nas da inspiraciju pronađemo na neočekivanim mestima.

 

Charlotte Tilbury – Berry Red Lipstick – Matte Revolution – Walk Of No Shame

Walk of No Shame nijansa ima čitavu priču iza sebe. To je Charlotte Tilbury klasik koji se prvo zvao „Walk of Shame“ i evocirao je povratak kući posle neprospavane noći. Zbog svoje ogromne popularnosti prevazišao je mlade kao prvobitnu ciljnu grupu i postao široko korišćen i među damama koje se ne slažu sa šalom na račun noćnih izlazaka.

Ovaj ruž je 2019. godine bio najprodavanija nijansa u UK i inspirisao je celu kolekciju pod imenom Walk of No Shame.

Stejtment Walk Of No Shame donosi sasvim novi sentiment i prkosi idejama o tome šta je sram a šta ne, ali i inicijalnim zamislima za koga je neka boja. Off red ruž ujutro i u podne – svakako je prava ideja. Meka i hidrantna tekstura ovog dugotrajnog ruža čine da poverujemo da je moguć kompromis između udobnosti, lakoće nošenja i trajnosti.

 

KIKO Milano – Hydra Shiny Lip Stylo 12 Watermelon

Hidratantni ruž intezivne boje lubenice. Daje usnama mekoću jer je nova formula KIKO Milano obogaćena i hidratacija traje i do 8 sati što ovaj ruž čini idealnim za svakodnevni izbor. Polupokrivna tekstura omogućava lako nijansiranje uz sofisticirani sjaj.

Bonus Beauty Hack

Journal vam donosi i bonus Beauty Hack – kako da jedan isti off red ruž nosite na tri načina za tri različita make up looka.

Photo: Instagram, yslbeauty.com, charlottetilbury.com, Michael Dagonakis for Unsplash, Youtube

Učitati još
Zatvori