Najbolji Vitamin C serumi na tržištu i zašto su nam potrebni
Najbolji Vitamin C serumi na tržištu i zašto su nam potrebni

Najbolji Vitamin C serumi na tržištu
i zašto su nam potrebni

Vitamin C serumi su sjajni dodatak koji treba da uvrstite u svoju negu,  jer ovaj prirodni antioksidans čini čuda za kožu.

Vitamin C najbolje se pokazao u borbi sa hiperpigmentacijom, tamnim kolutovima oko očiju i beživotnom kožom bez sjaja. Vraća svežinu i elastičnost, boost-uje cirkulaciju i stimuliše proizvodnju kolagena.

@summerfridays

Benefiti Vitamin C seruma + naši predlozi

Na nekin način, Vitamin C je postao holy grail nege kože, jer zaista pruža dosta preventivnih i održivih benefita koje vaša koža treba. Ako se kombinuje sa vitaminom E, može da šiti kožu od štetnosti UV zračenja. Ima sposobost da neutrališe slobodne radikale i poboljša teksturu kože koja stari, kao i da preventivno uspori starenje.

Takodje serum zateže, boost-uje kolagen i pruža takozvani brightening efekat.  Najbolje je da serum koji sadrži Vitamin C nanosite ujutru, pre hidratantne kreme i SPF-a. Bočice od seruma čuvajte na hladnijem i tamnijem mestu, idealno na policama u kupatilu, daleko od direktne toplote. Maksimalni rok trajanja jednog seruma ide do 6 meseci, i za to vreme bi trebalo da se iskoristi ceo sadržaj.

Bez obzira da li Vitamin C koristite u svojoj jutarnjoj ili večernjoj beauty rutini, jako je bitno da redovno nanosite SPF zaštitu. Dermatolozi savetuju da na lice ne stavljate faktor niži od 30, bez obzira na vrstu tena i osetljivost na UV zrake.

Poznati nemački dermatolog, Dr. Barbara Sturm ističe da prekomerna doza vitamina C može da naruši kožnu barijeru. Samim tim, gledamo da Vitamin C serumi koje biramo ne sadrže preveliku koncentraciju istog. Maksimalna koncentracija Vitamina C u serumu jeste 20%, ali se osobama sa osetljivijom kožom preporučuje dosta manja doza.

 

Journal favoriti

Olehenriksen banana bright vitamin c serum
Olehenriksen
La roche posay vitamin C serum
La roche-posay
Drunk Elephant c firma day serum
Drunk Elephant
Dr. Barbara Sturm
Sunday Riley CEO 15 % vitamin c serum
Sunday Riley
Vichy Vitamin c serum
Vichy
Summer Fridays cc serum
Summer Fridays

Foto: Sephora.com ; Vichy ; Instagram @haileybieber @summerfridays ; @lanaleroy

Učitati još
Zatvori