Hypebeast nail art inspiracija: Kič nije samo za duge nokte
Hypebeast nail art inspiracija: Kič nije samo za duge nokte

Hypebeast nail art inspiracija: Kič
nije samo za duge nokte

Živi i živeće kič i „neukus“, sve dok je i jedne osobe spremne da stavi mrtvu bubu u nokte (a kažemo ovo sa najvećem dozom poštovanja prema odabranoj umetnosti). S obzirom da su neretko hypebeast kultura i kič dva usko isprepletana pojma, donosimo još jednu u nizu edicija rubrike hypebeast nail art inspiracija.

Zaboravite sve što ste možda do sada mislili, i ne nasedajte na uverenja da je kič isključivo namenjen za kilometarske nokte i osobe spremne da podrede obavljanje svakodnevnih poslova zahtevnoj estetici, iako znamo da na neki način nepoznat nama, uspešno ispunjavaju oba. Stoga, posvećujemo pažnju onima koji su se do sada zbog svog izbora kratkih noktiju osećali izostavljeno iz diskursa o ekscentričnom, i pokazujemo kako je i vama i te kako mesto unutar ove specifične supkulture.

Kako izvesti kič pravilno?

Po samoj definiciji kiča, uraditi bilo šta pravilno je najbolji način da osigurate da niste na dobrom putu ka kiču. Ekscentrično, neobično, sa malo većom dozom neukusa, jedina su „pravila“ kojih biste trebali da se pridržavate.

Naravno, kako pravila ne postoje u ovoj estetici bezakonja, tako ne postoje ni ograničenja koja će ustručavati bilo koju kreativnu ideju koju posedujete. Kako se u ovom slučaju nail art graniči sa apstraktnom umetnošću, podrazumeva se da ćemo se voditi parolom go big or go home. Dakle, enkapsulirane mrtve bube, nalepljene sličice psa, printovi, dezeni i mini 3D skulpture, sve se može naći i na vašim kratkim noktima.

Sledećeg puta pre nego što sednete u manikirsku stolicu spremni da zatražite neku od varijacija vanilla french noktiju, ukoliko sebi to dozvolite, možda nađete da vam kič stil života leži više nego što ste mislili. Ipak, svi su morali da prelome u nekom trenutku.

Ako vam zafali inspiracija, Instagram nail profil i svojevrsna umetnica koja stoji iza username-a @puttheminacoffin, najbolje je mesto da počnete.

Foto: Instagram (@puttheminacoffin)

Učitati još
Zatvori