Hypebeast beauty: Grillz kao nekonvencionalni medijum umetničkog izražavanja
Hypebeast beauty: Grillz kao nekonvencionalni medijum umetničkog izražavanja

Hypebeast beauty: Grillz kao nekonvencionalni
medijum umetničkog izražavanja

Videli smo ih kao sastavni deo kulture hypebeast kulture, ali smo ih takođe videli kako su se prelili u mainstream tokove celebrity kulture. Ono čega možda niste bili svesni jeste da su grillz više od samo modnog, odnosno, beauty dodatka koji se koristi u supkulturi koju umnogome definišu bling i „glamur“, već je sad i vrsta nekonvencionalnog umetničkog medijuma.

Grillz kao umetnička forma

Nešto poput Midasovog dodira koji pretvara sve u zlato, hypebeast sledbenici imaju tendeciju da regularne hobije pretvore u nesvakidašnje umetničke forme. Kada je hip-hop kultura revolucionizovala pojam nakita za zube, radovi bezbroj grillz specijalista prevazišli su granice pukog nakita, i koketiraju terminom svojevrsne umetnosti.

Navikli smo da vidimo razmećenje novca kroz nečiji par grillz-a, međutim, usta puna zlata i dijamanta više nisu ono što izaziva čuđenje. Grillz su vremenom poprimili oblik umetničkog izražavanja, koji (uz malu pomoć zlata, dijamata i raznoraznog gragog kamenja) nastoje da prikažu određene motive, slike, ili kompleksne umetničke tvorevine.

Ono što je nekad bio obeležje jedne kulture, sada je vid takmičenja u polju grandioznosti. Kao što to obično biva, hypebeast stil života sa sobom povlači različite vrste preterivanja, najčešće, reći ćemo, one dobrog karaktera. Ukoliko igranjem na granici genijalnosti i apsurdnosti dovodi do još jednog vida kreativnog izražavanja, budite sigurni da će hypebeast poklonjenici pronaći način da to i urade.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori