Dance the summer away (in Belgrade): Plesovi na koje želimo da krenemo ovog leta
Dance the summer away (in Belgrade): Plesovi na koje želimo da krenemo ovog leta

Dance the summer away (in Belgrade): Plesovi na koje želimo da krenemo ovog leta

Kako smo napravili celokupnu listu hobija koji će postati sastavni deo naše svakodnevne rutine kao i aktivnosti koje će obeležiti naš ovogodišnji odmor, shvatili smo da u svim tim planovima fali rekreacije. S obzirom na to da smo yogu i pilates proslavili toliko da želimo da budemo deo nečeg nišnijeg, shvatili smo da su plesovi najbolji izbor. Fantastično utiču na naše telo i predstavljaju vežbu čiji treninzi uz muziku najbrže prolaze. Uz zarazne ritmove naše telo se razgiba i jača svoje mišiće, te se čini da ne postoji zabavnija i razigranija grana fitnesa. Stoga, donosimo sve vrste plesova na koje želimo da krenemo ovog leta kao i mesta u Beogradu gde možete zakazati svoj prvi čas.

Balet


Jedna od prvih asocijacija na ples definitivno bio bi balet. Tehnika koja precizno razgiba mišiće, čini naše telo elastičnijim ali i poboljšava naše držanje, našla se na prvom mestu naše liste. Možete izabrati Jazz balet ili pak onaj klasični, kao i profesionalni ili rekreativni pristup ovoj igri. Unećete dozu gimnastike ali i plesa u jednom i pronaći novi hobi za sebe i svoje prijatelje. Možete izabrati partnersku ili solo opciju i profesionalno štiklirati modni ballet core trend. S tim u vezi, ovo su plesni klubovi srpske prestonice u kojima se možete oprobati u ovoj gracioznoj veštini.

Latinoamerički plesovi


Latinoamerički plesovi čine jedan od najzdravijih hobija. Kao i svaka vrsta plesa poseduju svoje benefite po zdravlje ali jedan od njih je i komponenta partnerstva. Kroz ovaj ples možete upoznati mnoštvo ljudi koji dele strast prema ovom sportu. Podižu samopouzdanje, elastičnost tela kao i gipkost mišića. Možete izabrati Sambu, Rumbu ili Ča-ča-ča, izbor je apsolutno individualan. Takođe, moramo spomenuti i sve kostime kao i neizostavan modnu komponentu ovog sporta.

Kažu da su štikle koje se koriste za latinoameričke plesove jedne od najudobnijih, te ćete postati vlasnik i jednih od najkomfornijih potpetica. Sve ove tehnike svoje korene vuku iz bogate istorije svojih podneblja i na neki način nas spajaju s nekom drugom kulturom i krajevima sveta. Stoga, donosimo mesta u Beogradu gde možete zakazati svoj prvi čas ovih izvanrednih plesnih tehnika.

Hip-hop


Ples koji nas spaja s nešto opuštenijim tehnikama ali i s plesnim podijumom mnogih klubova, jeste hip-hop. Tehnika koja je nastala sedamdesetih godina prošlog veka pratila je istoimeni muzički pravac. Nešto brži ritmovi i tvrđe rime predstavljaju neizostavnu komponentu koja na neki način prezentuje ovaj žanr. Ovog puta ne plešemo u neudobnim baletankama ili visokim potpeticama, već u patikama.

Ovaj ples pripremiće vas za apsolutno svaki plesni podijum i isto tako garantuje da ćete ga njegovim pokretima i osvojiti. Hip-hop prati muzički talas, modnu sferu ali i ples. Ova vrsta igre najviše se zalaže za grupne koreografije, te je team work neizostavna komponenta istog. Donosimo klubove i plesne škole u Beogradu gde možete postati deo ove street style zajednice.

Učitati još
Zatvori