Padel kao sportski favorit sezone – evo i gde ga igramo u Beogradu
Padel kao sportski favorit sezone – evo i gde ga igramo u Beogradu

Padel kao sportski favorit sezone –
evo i gde ga igramo u Beogradu

Leto pod numerološkom oznakom 24 odlučilo je da se sportske aktivnosti nalaze u apsolutnom fokusu ove vrele sezone. Prvo smo sve svoje sportske karte otvorili putnom programu i njegovim avanturama a onda i plesovima na koje planiramo da krenemo ovog leta. Kako je tennis core apsolutno osvojio modnu industriju, dobar početak godine proveli smo u teniskim suknjicama i polo majicama, te bi bilo šteta da sva ova preppy oprema samo skuplja mesto u našim ormanima. Stoga, sebi smo pronašli još jednu aktivnost koju ovog puta potpisuje padel. Kraljevsko plavi tereni rezervisali su naše ovogodišnje modne a i sportske servise, te donosimo omiljena mesta u Beogradu gde idemo na padel.

Padel over tennis?


Obožavali smo tenis a sada i padel, te je prva pomisao – koje su zapravo razlike između ova dva sporta? Oba igramo na terenu, sa reketima i lopticama, pravila su slična a imamo i singl i dubl opciju. Padel se igra na nešto manjem terenu francusko plave boje. Reket kojim igramo padel je većih dimanzija i drugog materijala. Takođe, ovi reketi poseduju kaiš za zglob kako nam ne bi ispadali iz ruke. Loptice su mekše i napravljene od gume, te možemo reći da se oprema u suštini razlikuje. Sistem bodovanja je sličan, uzimajući u obzir da se mečevi igraju u tri seta od kojih se prva dva sastoje iz šest gemova. Ako se u toku prva dva seta rezultat izjednači, poslednji set igra se i na deset poena. Tehnika igranja je nešto drugačija, te se i servis razlikuje ali naši modni servisi ostaju isti.

Kako smo shvatili koje su to ključne komponente koje odvajaju ova dva sporta, vreme je da predočimo sva svoja omiljena mesta u gradu gde se možete oprobati u ovom sportu.

Our favorite spots


 

1 | Padel centar 

U blizini Kafeterije na Košutnjaku nalazi se Padel centar koji predstavlja jedan od naših apsolutnih favorita. Uz jednu od najboljih kafa u gradu u ulici Kneza Višeslava 72, možete se okupiti sa svojim prijateljima i zajedno biti deo naše sportske opsesije. Osnovan 2022. godine Padel centar predstavlja jednu od prvih asocijacijana ovaj sport. Svoje termine možete rezervisat na njihovom oficijalnom sajtu.

2 | Padel Bros

Najveći pade centar u regionu kao svoju odabranu lokaciju selektovao je Adu Ciganliju i Padel Bros koncept. Osnovan od strane porodice sportista, ovaj centar ne samo što nas podstiče da postanemo verni fanovi padela, već i da u svoju svakodnevnu rutinu integrišemo više rekreacije i sporta.

3 | Vamos Padel

Kako Ada Ciganlija predstavlja naše go to mesto za odmor i relaksaciju, Vamos Padel čini sastavni deo naše dana na ovoj lokaciji. Osnovan 2019. godine predstavlja jedan od prvih padel koncepta u Beogradu. Uz kafu i pogled na prirodu možete uživati u svojoj rekreaciji.

4 | Padel Zona – Sinđelić

Na adresi Vojislava Ilića 86. krije se jedan od najkompletnijih padel centara u Beogradu. Padel Zona Sinđelić svoje osoblje bazirala je na iskusnim padel trenerima koji vam mogu preneti mnogo znanja iz ove oblasti, bili vi početnik ili pionir ovog sporta. Takođe, ovaj koncept nudi i fudbalske terene kao i kafić u sklopu istog.

Učitati još
Zatvori