Najveće takmičenje u funkcionalnom treningu stiže u Beograd
Najveće takmičenje u funkcionalnom treningu stiže u Beograd

Najveće takmičenje u funkcionalnom
treningu stiže u Beograd

Ljubitelji funkcionalnog fitnesa u Srbiji, biće u prilici da 3. i 4. septembra, na Adi Ciganliji, uživaju u nastupima 200 finalista najvećeg takmičenja ovog sporta na Balkanu – Nike Metcon FortFightu.

Takmičenje organizuju Nike, Crossfit NS i tehnički partner, DD Wellness Solutions, a više detalja u vezi sa takmičarima, ciljevima i nagradama, otkrio nam je Nikola Đorđević, regionalni marketing menadžer kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnim distributerom brenda Nike.

Nikola Djordjevic, regionalni marketing menadzer kompanije Sport Time Balkans

#1 Šta predstavlja Metcon FortFight?

Metcon FortFight je najveće takmičenje u funkcionalnom fitnesu na Balkanu. Ideja organizatora, brenda Nike i Crossfit NS, bila je da na jednom mestu okupimo najspremnije krosfitere i osobe koje se bave ovom vrstom fitnesa i pokažemo da možemo da organizujemo kvalitetno takmičenje vredno pažnje evropske publike i takmičara. Funkcionalni fitnes u svetu beleži neverovatnu zainteresovanost u poslednjih nekoliko godina, a veliki broj krosfit klubova u Srbiji pokazuje da ne zaostajemo za globalnim trendovima.

Pored entuzijasta, primetan je i sve veći broj profesionalnih sportista koji odlučuju da na ovaj način održavaju formu i kondiciju, ali i pokažu koliko su izdržljivi i snažni. Oni definitivno pomažu popularizaciji funkcionalnog fitnesa, a mi kao organizatori smo tu da kreiramo najbolje moguće uslove za održavanje kvalitetnog takmičenja. Ovaj dogadjaj će definitivno učvrstiti poziciju Srbije na svetskoj krosfit i fitnes mapi.

#2 Koliko je prijavljenih učesnika prošlo kroz kvalifikacije za predstojeće finalne borbe?

U prvom krugu je učestvovalo više od 350 prijavljenih takmičara. Nakon iscrpljujućih kvalifikacija i posebnog sistema bodovanja, svi učesnici su rangirani tako da samo 200 najboljih. Oni imaju šansu da se takmiče u finalu, 3. i 4. septembra. Verujte, svi simpatizeri funkcionalnog fitnesa biće oduševljeni finalistima i onim što će nam prirediti na Adi Ciganliji.

#3 Odakle dolaze finalisti i kolika je zainteresovanost u regionu za ovo takmičenje?

Takmičari iz više od 17 zemalja boriće se za titulu najsnažnijeg. Tačnije, u finalu će učestvovati stanovnici tri kontinenta – Evrope, Amerike i Australije. Osim toga, zabeležen je veliki broj učesnika iz regiona, što nas posebno raduje. Ovo je već druga godina kako smo uspeli da se pozicioniramo kao glavno regionalno takmičenje u ovom sportu.

#4 Koji je nagradni fond i šta su glavne nagrade?

Ukupni nagradni fond iznosi više od 20.000 evra, od čega je polovina novčana nagrada. Kvalitet takmičenja je najbitniji, ali želeli smo da učesnici imaju i dodatnu motivaciju. Zbog toga smo spremili zaista vredne nagrade za koje se treba boriti.

#5 Šta je Nike pripremio za ovogodišnje finale?

Organizatori spremaju dvodnevni spektakl za sve posetioce terena Fudbalskog Saveza Beograda i finala Metcon FortFight takmičenja. Kao tehnički partner događaja, DD Wellness Solutions obezbedio je najbolju opremu i sprave. Zahvaljujući njima, ovo finale će biti dosta kvalitetnije i interesantnije.

Subotnje takmičenje će kroz niz testiranja snage i izdržljivosti pokazati ko je najspremniji za nedeljna nadmetanja i superfinale u kojem će se preostali takmičari boriti za titulu najsnažnijih na Balkanu.

Nike je poznat kao vodeći sportski brend koji konstantno uvodi inovacije i predstavlja novine, tako da ni ovo takmičenje neće biti izuzetak. Pripremamo predstavljanje novog modela patika, Nike Metcon 8, koji je pravljen specijalno za ovu vrstu sporta. Performanse ovog modela značajno su unapređene u odnosu na prethodnu verziju patike.

Svakako, voleli bismo da više detalja sačuvamo za 3. i 4. septembar, kada ćemo se družiti na Adi Ciganliji i zajedno sa prisutnom publikom pozdraviti i bodriti finaliste na njihovom putu do cilja.

Više informacija o takmičenju Nike Metcon FortFight možete pronaći na sajtu 

Učitati još
Zatvori