Kako da ostanete u formi bez odlaska u teretanu? Donosimo savete
Kako da ostanete u formi bez odlaska u teretanu? Donosimo savete

Kako da ostanete u formi bez odlaska u
teretanu? Donosimo savete

Zvanično su se svi praznici završili, a leto je iza ćoška. Rekli bismo da je ovo last minute call da počnete sa pripremama za vreme nošenja haljina, kratkih suknji, odnosno garderobe koja ističe vašu figuru. Svesni smo da je većini odlazak u teretanu predstavlja problem. Bilo da vam je teško da uskladite raspored sa drugim obavezama, ne volite da vežbate u zatvorenom prostoru, ili ste prosto lenji da započnete nedeljnu rutinu vežbanja, to je sasvim u redu. Na sreću, postoje razne metode uz pomoć kojih možete ostati u kondiciji bez da se učlanite u teretanu. Donosimo savete kako da ostanete u formi bez odlaska u teretanu.

Aktivnosti na otvorenom

Najbolji način kako da ostanete u formi bez odlaska u teretanu jeste da pronađete aktivnosti na otvorenom koje vas ispunjavaju. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili jednostavno istezanje u parku mogu biti odličan način da ostanete aktivni. Ove aktivnosti ne samo što poboljšavaju fizičko zdravlje, već i mentalno blagostanje. Ovako nećete imati pritisak da morate odratiti trening, već ćete uz malo napora zadržati kondiciju i formu.

Kućni poslovi

Kućni poslovi, iako su često neizbežni, odlažemo ih jer, moramo priznati, daleko od toga da su omiljena aktivnost. Ipak, možda će vam biti lakše odratiti ih ukoliko ih posmatrate kao način da ostanete u formi. Čišćenje, baštovanstvo ili čak briga o kućnim ljubimcima mogu biti sjajne aktivnosti koje sagorevaju kalorije i održavaju vas u pokretu. Takođe, dosezanje visoko i nisko kako biste obrisali prašinu i usisavanje, sve su odlične vežbe za ruke i noge kada se rade ponavljajuće.

Korišćenje stepenica

Umesto lifta, izaberite stepenice. Ova jednostavna promena može vam pomoći da sagorite dodatne kalorije i ojačate noge. Takođe, možete postaviti sebi cilj da u toku dana izađete tri do pet puta iz kuće, samo kako biste više iskoristili benefite stepenica. Dobro bi bilo da dodate opterećenje u vidu kesa iz prodavnica, kako biste dodatno pojačali ovakvu vrstu treninga.

Pronađite aktivnost u kojoj uživate

Radite nešto fizički što zaista volite. Ukoliko ne znate tačno šta je to, možete se oprobati u više stvari sve dok ne pronađete ono u čemu uživate. Možete se upisati u plesnu školu. Ukoliko volite plivanje, rekreativno idite na bazen svakog vikenda. Takođe, jahanje je dobar način da ostanete u formi, a bonus je provođenje vremena sa konjima. Razmislite o planinaranju. Šta god da je, bitno je da u tome uživate.

Joga i meditacija

Joga kombinuje fizičke vežbe sa tehnikama disanja i meditacijom, što dovodi do boljeg fokusa, smanjenja stresa i poboljšanja emocionalne stabilnosti. Redovno praktikovanje joge može poboljšati držanje tela, povećati energiju i smanjiti rizik od povreda. Meditacija, s druge strane, fokusira se na umirivanje uma i povećanje svesti o trenutku. Ova praksa može smanjiti anksioznost, poboljšati koncentraciju i pomoći u upravljanju emocionalnim reakcijama. Kombinovanje joge i meditacije može doneti potpunu transformaciju uma i tela, dovodeći do osećaja blagostanja i balansa.

Postavite cilj koji ne podrazumeva gubitak kilograma

Iako gubitak kilograma može biti motivacija sama po sebi, ne bi trebalo da bude vaša jedina motivacija za bavljenje aktivnošć. Dakle, ako želite da popravite svoj odnos prema workoutu i želite početi da vežbate više, pobrinite se da to radite sa ciljem koji nema nikakve veze sa gubitkom težine. Pokušajte da postavite ciljeve vezane za usavršavanje fizičkih veština, poput mogućnosti da prvi put uradite sklek ili trčite kilometar bez stajanja. Ovo pojačava osećaj postignuća, samopouzdanja i sposobnosti, a sve to vodi ka zdravijem stanju uma.

Promene u dnevnim navikama

Male promene u svakodnevnim navikama, poput parkiranja automobila dalje od odredišta ili korišćenja stojećeg stola umesto sedenja, mogu vam pomoći da ostanete u pokretu i aktivni. Pokušajte da ubacite male treninge kad god i gde god možete. Bilo da radite čučnjeve dok perete zube, ili izaberete da odete pešaka na posao, sve ovo vam pomaže da ostanete u formi. I na kraju, ne zaboravite da nagradite sebe nakon ovih akativnosti. Znanje da postoji nešto posebno što će vam doneti radost na kraju vašeg treninga pomoći će vam da ga završite i ispunite zadati cilj.

Učitati još
Zatvori