Eye sculpting tehnika koja će revolucionizovati vašu svakodnevnu šminku
Eye sculpting tehnika koja će revolucionizovati vašu svakodnevnu šminku

Eye sculpting tehnika koja će
revolucionizovati vašu svakodnevnu šminku

Većina nas ima svakodnevnu make-up rutinu koja je proverena i kojoj najčešće pribegavamo. Međutim, menjanje sezona podrazumeva menjanje navika, pa nije loše da isprobamo nekoliko novih stvari koje mogu unaprede način na koji izgleda naša uobičajena šminka. Switch things up a bit. Najskorije, svuda na društvenim mrežama je reč o nečemu poznatijem kao eye sculpting tehnika. Odnosno, način šminkanja očiju gotovo kao da se konturišu.

@kali.ledger
@wolfiecindy

How to: Eye Sculpting

Ova šminka ne zahteva nešto previše ni koraka, ni proizvoda, već suština leži u samoj tehnici. Sve što će vam biti potrebno su bilo koji korektor, olovka za oči u beloj ili svetlijoj krem nijansi, braon olovka i neutralna paleta senki.

The Technique

Ovde se zapravo radi o konturisanju očiju, kao kada konturišete vaše lice. Tamnijim braon nijansama unosite dubinu u vaše oči, dok svetlije boje ističu željene tačke na našem oku. Ono što je posebno kod ove tehnike, jeste naglašavanje stvari koje inače ne biste mislili da treba da naglasite. Braon olovkom za oči stvorite dodatnu dimenziju ispod oka (i ne, nećete stvoriti izgled umornih podočnjaka), a krem olovkom istaknite unutrašnji ugao i spoljnu ivicu. Produžite oko tamnijom olovkom sa obe strane, kako biste postigli izduženi, mačkasti izgled oka. Počistite ivice korektorom ako je to potrebno, i čestitamo, upravo ste usavršili eye sculpting tehniku!

Doduše, slika (ili u ovom slučaju video) govori i više nego hiljadu reči. S obzirom da se eye sclupting tehnika velikom zaslugom proširila zahvaljujući beauty kontent kreatorki Kali Ledger, pogledajte način na koji ona objašnjava postizanje ovog izgleda. Takođe, ako želite malo da se poigrate, možete u ovaj klasičan make-up look da ukombinujete i različite shimmer nijanse senki. Just for fun.

Postizanje ovog izgleda ne zahteva nešto preterano mnogo proizvoda, pa smo sigurni da dosta toga već imate u svom neseseru. Međutim, ako smatrate da vam fali neki proizvod, ili ste u potrazi za nekim novim za koji znate da je dobar, mi smo izvdojili proizvode koji bi odlično poslužili za ovu eye sculpting tehniku.

NYX ULTIMATE COLOR PALETTE
NYX WONDER PENCIL MICRO HIGHLIGHTER PENCIL
NYX JUMBO EYE PENCIL
NYX RETRACTABLE EYE LINER
NYX RETRACTABLE EYE LINER
NYX RETRACTABLE EYE LINER

Foto: NYX, Instagram

Učitati još
Zatvori