TikTok trik uz koji ćete uštedeti i izabrati pravu nijansu pudera
TikTok trik uz koji ćete uštedeti i izabrati pravu nijansu pudera

TikTok trik uz koji ćete uštedeti i
izabrati pravu nijansu pudera

Svi znamo koliko zbunjujuća može da bube kupovina pudera. Pravi puder je teško naći. Osim što treba pogoditi pravu formulu za našu kožu, treba odabrati i pravu nijansu, što je teži deo posla. Tu se pojavljuje nekoliko pitanja, na kojem delu tela treba isprobati nijansu, kako pronaći svoj podton, koji finiš izabrati…

Ipak, postoji i jedan aspekt koji često zaboravljamo. Recimo da ste otišli u radnju, isprobali nekoliko pudera, našli svoju nijansu, kupili puder i sve to da biste došli kući i shvatili da vam ta nijansa baš i nije najbolji match. Tu nastupa trenutak istine da ste upravo bacili novac na pogrešan puder.

Srećom, postoji rešenje i za to. Na svom TikToku objavila ga je beauty edukatorka Rose Siard. Naime, kada isprobavate pudere, morate da pustite da se oni do kraja osuše. Da, toliko je jednostavno.

„Ne uzimajte puder dok se potpuno ne osuši“, objasnila je. „S mat puderima koji su namenjeni dugom nošenju posebno je bitno sačekati da se osuše do kraja“, dodaje.

U svom videu Rose isprobava pet različitih pudera na licu i pušta ih da se potpuno osuše. Nakon toga je ponovno nanela uzorke istih pudera iznad osušenih. Već kod prvog pudera videla se razlika u nijansama. To može da bude samo zato što se puder osušio ili zbog oksidacije. Što znači da pigmenti iz pudera reaguju sa spoljnim faktorima poput vazduha, kiselosti kože ili prirodnih ulja na koži.

Stoga, sledeći put prilikom kupovine pudera budite malo strpljiviji. Pričekajte da se puder osuši i tek onda pogledajte da li ste odabrali pravu nijansu.

FOTO: Instagram

Učitati još
Zatvori