Koje nam beauty trendove nagoveštava NYFW?
Koje nam beauty trendove nagoveštava NYFW?

Koje nam beauty trendove nagoveštava NYFW?

U vremenu kada su društvene mreže preuzele ulogu glasnika modnih i beauty trendova, a uz to čine i idelano podneblje za njihovo nesputano širenje, vredno je postaviti pitanje: da li piste diktiraju trendove, ili ih samo prate? Kako odgovor pak nije tako jednostavno ponuditi, bacamo pogled na najupečatljivije beauty momente sa upravo završene Nedelje mode u Njujorku, i seciramo koje nam potencijalne beauty trendove nagoveštava NYFW.

Double winged eyeliner 

NYFW iznedrio je mnogobrojne bold eye make-up izglede, prevashodno one koje podrazumevaju upadljiv ajlajner. Međutim, naš radar za potencijalne trendove posebno je zapazio izgled duplo izvučenog ajlajnera koji smo mogli da vidimo na revijama različitih dizajnera kao što su Laquan Smith, The Blonds i Rodarte.

Laquan Smith
The Blonds
The Blonds
Rodarte

Vampy lips 

Već neko vreme je bilo jasno da se zvanično vraća Tumblr grunge estetika 2010-ih godina, uzimajući u obzir da su društvene mreže koje prednjače u predviđanju (i diktiranju) trendova mesecima unazad upozoravale na to. Iako gotovo formalnosti radi, NYFW je pak dao svoj oficijalan pečat odobrenja, zapečativši našu sudbinu da ove godine svedočimo grandioznom povratku tamnog bordo, ili čak, crnog karmina.

Kim Shui
Kim Shui
Chiara Boni
Lisa Von Tang
Mohapatra

Weird beauty 

„Čudna“ lepota je argumentovano jedna od najrasprostranjenijih tema unutar beauty sveta trenutno, ali je zasigurno i trend koji još uvek nije dostigao svoj finalni oblik i pun potencijal. Kako sama priroda trenda nalaže, ono što smo do sada viđali je samo početak, a ono što sledi teško je i pretpostaviti. Određene revije na NYFW-u upravo ovo odrazile su na svojim pistama, a dizajneri kao što su Thom Browne i Melke upotpunili su svoje kolekcije šminkom koja u prvi plan stavlja pričanje priče i ispoljavanje kreativnosti.

Thom Browne
Thom Browne
Melke
Melke
Melke

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori