5 viralnih mošusnih parfema u koje ćete se lako zaljubiti
5 viralnih mošusnih parfema u koje ćete se lako zaljubiti

5 viralnih mošusnih parfema u koje
ćete se lako zaljubiti

Znate li kako mošus spada u jedne od najčešćih parfemskih baznih sastojaka? Ova opojna nota spaja zemljane, drvenaste i animalne mirise u jedan – i kao takva nije popularna u mainstream parfimeriji već poprilično dugo. Sezone ruža, irisa i vanile obežile su poslednjih nekoliko godina, no zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok i popularizaciji niche parfema, interes za mošusnim parfemima značajno je vidljiv na Internet pretraživačima; štaviše, traženi su najviše dosad u poslednjih nekoliko decenija..

Što je u stvari mošus?

Naime, popularna mošusna nota današnjice nije ona koja gradi srce parfema i deluje snažno i zagušljivo, već je reč o belom mošusu ili, najčešće, sintetičkoj noti mošusa koja fantastično kopira miris čiste kože. I sama se već godinama nalazi u bazi parfema, no sada je stavljena u fokus pri kreiranju parfema – najpre jer evocira snažne, ali pre svega prijatne osećaje i sećanja.

Mnogi će sintetički mošus usporediti s mirisom čiste posteljine ili odeće nakon hemijskog pranja, drugima će naprosto delovati poput njihove kože na steroidima, no neupitno će njen poznati utisak dati svojevrsnu utehu, mirisnu „zaštitu“, osećaj mira, zadovoljstva, ispunjenosti… kao i čistu senzualnost i seksepil.

Postoji teorija kako su upravo ovakvi moderni mošusni mirisi postali popularni i radi nekoliko neizvesnih godina života prožetih pandemijom i ratom, jer njihov mirisni oblak deluje utešno poput ležanja u vašem krevetu iz detinjstva. Ono što je svakako istina dok je život pomalo težak – ovi parfemi su lagani i puni nade.

Otkrijte viralne mošusne parfeme u nastavku.

Le Labo Another 13
Glossier You
Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning
Phlur Missing Person
Dyptique Fleur de Peau

Foto: Pinterest, Phlur, Le Labo

Učitati još
Zatvori