Ko je umetnik Thiago Tallmann i zašto je opsednut Porscheima
Ko je umetnik Thiago Tallmann i zašto je opsednut Porscheima

Ko je umetnik Thiago Tallmann i zašto
je opsednut Porscheima

Kada govorimo o simbiozi umetnosti i tehnologije pretežno u fokus stavljamo inovativnije načine kreiranja bilo da je reč o muzici, filmu, fotografiji, pa i slikarstvu, vajarstvu, poeziji kao i drugim formama. Ipak, ovog puta nije reč o takvoj vrsti simbioze već napredna tehnologija u predstojećem narativu predstavlja neiscrpan izvor inspiracije i to za 3D umetnika Thiaga Tallmanna. O čemu je reč, pitate se? Naime, Thiago Tallmann je digitalni umetnik koji je svoj opus posvetio redizajniranju i poigravanju sa kultnom siluetom 911 modela, kao i Porschea 959.

Thiago Tallmann in his Porsche era

Multidisciplinarni umetnik Thiago Tallmann prepoznatljiv je po jedinstvenom prikazu stvarih objekata čija ideologija stvaranja umnogome govori problematici savremenog društva iz perspektive idealne estetike. Plastičnije rečeno, njegova karijerija nije striktno podvrgnuta filozofijom Porchea već se jednostavno Thiago u jednom trenutku prepoznato lepotu i kulturni iznačaj ovog automobila koji je oduvek važio za svojevrsni statusni simbol. Poigravajući se sa teksturama, Thiago je oslikao svoju viziju Porschea i to 911 Carrera, 911 Turbo i 959 modela.

Zanimljivost jeste da je prilikom oslikavanja sopstvene persoektive 959 modela bio inspirisan upravo Aimé Leon Dore x Porsche kolaboracijom. Kako je i sam naglasio u svojoj Instagram objavi, njegovo delo nastoji da spoji ideologije oba brenda, a Porsche 959 ovog puta dolazi u presvučenoj verziji mekanog bež materijala. „Telo“ automobila izrađeno je od takozvanog rebrastog, pletenog tekstila, dok su vrata, hauba i branici obloženi antilopom.

Šta predstavlja Aimé Leon Dore x Porsche kolaboracija?

Dva brenda naizgled različitih ideologija dizajniranja lansirala su saradnju koja je neminovno spojila ljubav prema automobilima i opsednutost modnim filozofijama. Naime, njujorški streetwear brend prikazao je svoju viziju kultnih Porsche modela – i to u tri navrata. Poslednja u nizu bila je restauracija je modela Porsche 356 iz 1960. godine. Dropove su pratile kapsulne kolekcije koje su paletom boja i materijalima odisale dizajnom restuariranih modela automobila.

 

Foto: Instagram (@t.tallmann, @gforglamurous)

Učitati još
Zatvori