Šta nam Robbie Williams poručuje kroz svoje crteže na Instagramu?
Šta nam Robbie Williams poručuje kroz svoje crteže na Instagramu?

Šta nam Robbie Williams poručuje kroz
svoje crteže na Instagramu?

Ove nedelje je na streaming platformi Netflix izašao dokumentarac u kom je Robbie Williams iskreno govorio o svojim usponima i padovima tokom dugogodišnje karijere. Pevač, poznat po svom ekscentričnom imidžu, kaže da mu je na ovaj način prvi put pružena prilika da kontroliše svoj životni narativ. Kao glavna tema dokumentarca izdvojilo se mentalno zdravlje pevača, kao i bolesti zavisnosti. Međutim, o istim problemima on govori i na malo drugačiji način – kroz svoju umetnost i crteže na Instagramu.

The Man, the Myth, the (Instagram) Artist

U maju ove godine Robbie Williams je na društvenim mrežama počeo da objavljuje crteže kroz koje deli svoja svakodnevna razmišljanja. Iako je javnosti poznat prvenstveno kao muzičar, mali broj ljudi zna da je oduvek gajio ljubav prema umetnosti. Kao posledica toga, Robbie Williams i njegov kreativni partner Ed Godrich zajedno su stvorili umetnički studio Godrich Interiors lociran u Londonu. Prošle godine održali su prvu izložbu koja je njihov stil definisala kao street art. Nazive svih 14 crteža koji su prikazani karakterišu ženska imena poput Linda, Donna i Paula.

Pevač je kroz život na različite načine ispoljvao svoju naklonost prema umetnosti. Da mu muzika nije primarno zanimanje, jasno nam je čime bi se bavio. Ponosno je istakao da je kolekcionar mnogih poznatih dela, a kao uzori u njegovom stvaralaštvu ističu se Jackson Pollock i Andy Warhol.

Storytelling u karakterističnom Williams stilu

Već pri prvom pogledom na Instagram nalog pevača jasno je na koji način bira da se obraća publici. Ono što je za nekoga selfie, za njega su inklings. Većina je u crno-belom stilu, dok se na pojedinim koristi i bojama. Kroz njih se priseća detinjstva, početka karijere i svih prepreka na koje je nailazio. Ipak, prvenstveno se fokusira na trenutno raspoloženje i aktuelne teme. U sklopu opisa uvek se nalazi i kratka priča koja dodatno objašnjava, ponekad na prvi pogled nejasan, crtež.

Upravo kroz poslednji prokomentarisao je dokumentarac koji je premijerno prikazan ove nedelje. Zaključio je da pozitivne reakcije na njega imaju soothing efekat, a isti oseća i prilikom upotrebe umetničke slobode u crtežima. I’m healing – let the healing commence, napisao je Williams. A nama je, kao ljubiteljima njegovih evergreen numera, definitivno drago zbog toga.

Učitati još
Zatvori