Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi eksluzivni party Journal Srbija
Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi eksluzivni party Journal Srbija

Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi eksluzivni party Journal Srbija

Prošlo je godinu dana od velikog otvaranja Journal Srbija, projekta u koji smo ušli punim srcem i s velikim idejama i sada kada su se svi utisci slegli s ponosom možemo reći da smo započeli jednu veliku i lepu priču. Jako smo ponosni na ovaj projekt i sve ono čemu nas je njegovo kreiranje naučilo, a prvenstveno smo ponosni na to što je ovo tek početak. Kako bismo, kako i priliči, proslavili ovu veličanstvenu priliku, u sredu 24. maja u Hotel Indigo Belgrade, zajedno s agencijom Alert pripremamo veliki party o kom će se zasigurno još dugo pričati. Upravo tim povodom, pozivnice za party uradila je eminentna hrvatska umetnica  Marina Mesar OKO. 

Marina Mesar OKO za Journal 

Vizual pozivnice za ovaj party i te kako je poseban i simboličan. Poreklo i estetika je bazirana na starim znakovima i bannerima koji su označavali čitanje iz dlana, čitanje iz karata te proročice. Estetika potiče s početka 19. vela i podseća na stare drvoreze u kombinaciji s ručno oslikanim motivima. Motiv ruke i oka jedan je od najstarijih simbola zaštite i vodstva kroz intuiciju. Upravo smo se našom intuicijom vodili kada je krenula cela priča oko Journala, koja iz godine u godinu postaje sve veća i uspešnija. Upravo je intuicija dovela do otvaranja velikog projekta u Srbiji, čijoj ćemo proslavi svedočiti u sredu. Party će se održati u predivnom Hotel Indigo Belgrade čiji je enterijer oslikan muralima i koji slavi umetnost. Stoga ne čudi da je upravo OKO odabrana kao umetnica čiji će rad krasiti pozivnicu za prvi Journal Srbija party.

marina-mesar-oko

Simbolika ruke s okom

U mnogim kulturama ruka s okom smatra se simbolom koji štiti od zla i negativne energije i služi kao talisman za zaštitu. Također Hamsa (Hand of Fatima) popularan je simbol na Bliskom istoku i u severnoafričkim kulturama i za njega se smatra da donosi sreću i blagostanje. Osim zaštite oko na ruci simboliše i sveesnost te jasnu percepciju sveta oko nas. Duboko razumevanje stvari, slušanje intuicije, harmonija, duhovno buđenje i jačanje našeg unutarnjeg znanja samo su delić značenja koje se krije iza ovog simbola. Kako smo hrabro krenuli u ovu priču, nadamo se da će nam mudrost i zaštita pomoći i da cek projekat krene u smeru u kom želimo, a kog ne bi bilo da nije i vas čitaoca koji ste nam maksimalna podrška od samih početaka.

Preuzeto sa Journal.hr.

Učitati još
Zatvori