Banksy predstavio novi mural ‘Maskara za Dan zaljubljenih’
Banksy predstavio novi mural ‘Maskara za Dan zaljubljenih’

Banksy predstavio novi mural
‘Maskara za Dan zaljubljenih’

Banksy je predstavio svoje najnovije umetničko delo uoči Dana zaljubljenih. Mural pod nazivom Valentine’s day mascara, koji je osvanuo na zidu u Margejtu u Britaniji, potvrđeno je delo street art umetnika i političkog aktiviste u pitanju i fokusira se na problem porodičnog nasilja.

@banksy

Banksy – Valentine’s day mascara

Mural prikazuje domaćicu iz 1950-ih u kariranoj haljini, kecelji, sa žutim gumenim rukavicama. Usled bližeg pogleda, vidimo da je ženi natečeno oko i da joj nedostaje zub, kao i da zatvara telo čoveka u zamrzivač. Osim zamrzivača oko kog je stvoren mural, umetničko delo takođe podrazumeva razno smeće na zemlji, uključujući polomljenu belu baštensku stolicu, stari tiganj i praznu flašu piva.

Banksy je podelio fotografiju dela na svom Instagram profilu, kao i ime murala nazvanog Maskara za Dan zaljubljenih. S neupitnim značajem praznika uoči kojeg mural nastaje, kao i da je u pitanju prikaz naizgled prebijene domaćice, umetnik je započeo razgovor o nasilju nad ženama u porodici, takođe ističući kako je ono i dalje problem u današnjem društvu.

Fanovi su sa oduševljenjem dočekali umetnikovo najnovije delo, snažno podržavajući njegovu spremnost bacanja svetlosti na aktuelne društvene probleme.

 

@banksy
@banksy

Foto. Instagram (@banksy)

Učitati još
Zatvori