Žurke ove nedelje u Beogradu i jedan festival za kojima se diže najveća prašina
Žurke ove nedelje u Beogradu i jedan festival za kojima se diže najveća prašina

Žurke ove nedelje u Beogradu i jedan festival za kojima se diže najveća prašina

Šetamo ulicama Beograda, sve što možemo da čujemo jeste to kako je vreme nenormalno. Pored nenormalnog vremena, priča se i o nenormalno dobrim žurkama koje nas očekuju ove nedelje. Nakon odmora, vraćamo se u noćni život. Svi smo pomalo utrnuli, kako telesno tako i psihički. Priznaćete, život kakav god da je treba slaviti. Mi vam izdvajamo žurke za kojima se diže najveća prašina.

20/44

Zdravo ljubitelji dobre zabave. Hajde da počnemo od jednog od najpopularnijih klubova u Beogradu. Mesta na kom noćni život živi punim plućima uz povetarac sa reke. Ove nedelje, pikirali smo nastup Kristijana Molnara, sada slobodno možemo reći poznatog domaćina u ovom klubu. Nove trake zavrteće u subotu, a kako smo već na samom početku istakli, nastup jedne velike house „face“ definitivno zaslužuje da bude prvi predlog. Zamislite samo šta vas sve očekuje do kraja teksta.

Pepi Jogarde b2b biće zadužen za lagano zagrevanje, pre nego što svi počnemo da se topimo uz zvezdu tehno muzičke scene. 20/44 je definitivno zadužen za najbolje žurke u gradu, dakle idemo?

@20/44
@20/44

RAFT

Ove subote SVOI – DJ i producent, jedan od najznačajnijih predstavnika underground elektronske muzičke scene nastupiće u RAFT-u, najpoznatijem klubu u Beogradu za sve ljubitelje minimal zvuka. Njegova muzička karijera seže sve do 2001. godine. Odavde je izgradio impresivnu reputaciju za visokokvalitetnu produkciju pre nego što je stvorio svoj najnoviji projekat – SVOI. Njegove house i minimal produkcije su konstantno na vrhu top lista među svim prodavnicama vinila uz ogromnu podršku najistaknutijih igrača na sceni. Njegov nastup u subotu nikako ne smete da propustite ukoliko je minimal house ono što vas pokreće.

@maximswoy
@maximswoy

Ljubimac

U Ljubimcu ove nedelje, 20. maja, očekuje vas nastup poznatog beogradskog misterioznog – Bucala. Ukoliko niste čuli za njega, imamo samo da vam kažemo da propuštate mnogo i da niste vi krivi. Bucalo svoj imidž gradi za DJ pultom, a na mrežama ne voli da se eksponira. Što samo potvrđuje jedno, fokus je potpuno usmeren na miksovanje najboljeg zvuka u gradu. Ako nas pitate šta možete da očekujete ukoliko se nađete u Ljubimcu ove nedelje, naš odgovor je – ne znamo. Kod Bucala se nikada ne zna. Toliko misterioznosti i nas same uvek navede da se nađemo na njegovim nastupima. Ono što znamo iz prve ruke jeste da se planira „baš dobar set“.

@free_from_____
@saud.sutra

Ring Ring Festival

Ring Ring Festival je prostor za eksperimentalnu i avangardnu džez muziku. Osnovan 1996. godine u Beogradu, a do danas okuplja sve ljubitelje ovog žanra. O njegovoj popularnosti svedoči tradicija duga dvadeset i sedam godina. Ovog meseca u Beogradu od 17. do 21. maja svi ljubitelji dobre avangarde morali bi da rezervišu datume i posete ovaj kvalitetan muzički festival. Ring ring okuplja svetske džez muzičare na jednom mestu, a ukoliko ne znate odakle da krenete, preporučujemo vam austrijsko-iranski trio KRY. Emotivan i strastvern performans kom smo svedočili prethodnih godinama, verujemo da će ove biti ponovljen.

@ringring_festival
@ringring_festival

Ukoliko vam je do žurke, oslonite se na neke od naših predloga. Do sada vas nikada nismo izneverili, zar ne?

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori