Ovaj vikend rezervisan je za Wine Garden u Botaničkoj bašti – donosimo sve o ovoj kultnoj manifestaciji
Ovaj vikend rezervisan je za Wine Garden u Botaničkoj bašti – donosimo sve o ovoj kultnoj manifestaciji

Ovaj vikend rezervisan je za Wine Garden u Botaničkoj bašti – donosimo sve o ovoj kultnoj manifestaciji

Savršena letnja Journal jednačina glasi – vino + Botanička bašta = jedna od najpopularnijih manifestacija prestonice Wine Garden. Sada več tradicionalno, šestu godinu zaredom, Botanička bašta Jevremovac će prvog vikenda juna postati vinska bašta. A to znači samo jedno – ova subota i nedelja je rezervisana za to, jer se ova najlepša vinska manifestacija u Beogradu ne propušta. Razlog – vina iz Srbije i regiona, džez, evergreen, swing i rockabilly. Oba dana od 14 do 21 čas posetioci će uživati u degustacijama vina koja će ponuditi 80 vinarija iz zemlje, regiona i Evrope. Pored najistaknutijih srpskih vinarija, svoje etikete će predstaviti i vinari iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a u ponudi će biti i vina iz Italije, Francuske, Nemačke i Španije.

 

Četiri piknik zone

Uživanje u vrhunskim vinskim ukusima u najlepšem parku u srcu Beograda, posetioci će moći da upotpune i raznovrsnim gurmanskim zalogajima, a ceo ugođaj će biti začinjen i muzičkim poslasticama. Botanička bašta će biti podeljena na četiri piknik zone u kojima će atmosferu i raspoloženje oplemeniti žive svirke. Amalia Baraona Bossa Nova Quintet će u piknik zoni kod Staklene bašte posetioce očarati izvanrednim glasom i laganim samba ritmom. Od 18 časova Grupa Tri će sve razmrdati rock i pop domaćim i stranim hitovima. Na ulazu će posetioce dočekati gudački kvartet Crystal Strings, a izvodiće se i šansone i evergrin hitovi. Plesači škole Swing’n’Roll će pokazati svoje umeće animirajući posetioce da zaigraju u ritmu svinga, a u posebnoj piknik zoni ljubitelje džeza očekuju nastupi pevačice Bobane Đorđević i gitariste Gorana Potića, kao i Milan Petrović Quartet.

Partners in crime wine

Jedna od najpopularnijih manifestacija prestonice Wine Garden već nakon prvog izdanja prevazišla je titulu vinske manifestacije i postala mnogo više od toga. Danas je sinonim za događaj koji, osim ljubitelje vina, okuplja i ljubitelje prirode, dobre muzike, druženja i odlične hrane. Iz godine u godinu vinska ponuda je sve bogatija. Ove godine posetioci će imati prilike da isprobaju vina iz čak 80 vinarija iz Srbije, regiona, ali i sveta. Degustacije su neograničene i besplatne uz ulaznicu, a za bolji užitak svaki posetilac će na ulazu dobiti vinsku čašu.

Osim vina posetioce, kao i svake godine, očekuje i bogat izbor sireva i hrane. Sve će biti začinjeno i raznovrsnim muzičkim i zabavnim programom na čak pet punktova širom Botaničke bašte. Sviraće se džez, evergreen, strana pop i filmska muzika, najlepša dela klasične muzike, a igraće se swing i rockabilly. Na zelenim površinama biće postavljeni lejzi begovi i prostirke za sedenje, te će svako moći da nađe kutak za uživanje.

Kako do karata

Tokom prethodnih pet izdanja desetine hiljada posetilaca su uživali u najbogatijoj i najraznovrsnijoj ponudi vina koju jedna manifestacija može da ponudi. Iz godine u godinu za UniCredit Bank Wine Garden se traži karta više i zato je najbolje, da bi se izbegle gužve na ulazu, ulaznice kupiti preko tickets.rs. Cena ulaznice je 2.500 dinara po danu, a svaki posetilac na ulazu dobija vinsku čašu. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan. Detaljan program i listu izlagača posetioci mogu pronaći na sajtu
winegarden.rs.

Organizatori manifestacije su Udruženje Vinski maraton i Fusion Event, a podršku je i ove godine dala Turistička organizacija Beograda, koja je UniCredit Bank Wine Garden uvrstila među najznačajnije manifestacije u gradu. Iako se Botanička bašta prostire na preko pet hektara površine, broj posetilaca je ograničen i zato na vreme obezbedite svoju ulaznicu. UniCredit Bank Wine Garden je jedina vinska manifestacija u regionu za koju se traži karta više! Više informacija na www.winegarden.rs i na Facebook i Instagram profilima manifestacije.

Foto: Ivana Čutura, Instagram winegardenbelgrade

Učitati još
Zatvori