Poznate pesme koje je Sia napisala za druge izvođače
Poznate pesme koje je Sia napisala za druge izvođače

Poznate pesme koje je Sia napisala
za druge izvođače

Počećemo od nekih poznatih informacije, kao što je recimo tvrdnja da Sia stoji iza velikog broja svetskih muzičkih hitova, ne samo svojih, već i drugih izvođača. Australijska pevačica potpisana je kao tekstopisac na pesmama Celine Dion, Beyonce, Rihanne, Christine Aguilere, Kylie Minogue i mnogih drugih.

Beyonce – Pretty Hurts

Sia nije bila zadovoljna šablonskim propagiranjem odbacivanja nepravedno nametnutih standarda lepote. Umesto toga, australijska umetnica napisala je pesmu koja predstavlja životnu ispovest o besomučnoj body image borbi. Pojačan utisak doprinosi izvezda upravo pevačice koja u pesmama govori o očekivanom besprekornom ponašanju žena i njihovom položaju u društvu.

Rihanna – Diamonds

Nebrojeno puta imali smo priliku da vidimo snimke kako Rihanna na koncertu plače upravo tokom izvođenja pesme Diamonds. Međutim, iako se čini da je svaki takt i svaka reč pesme poistovećena za Rihanninom doživljenom emocijom, pesmu je napisala Sia. Na poslednjoj demo verziji, Rihanna je u potpunosti uspela da isprati melodiju, da je Sia pomislila da je njen sopstveni vokal.

Britney Spears – Perfume

Priča o dve suprotstavljene žene jedna je od najlepših napisanih pesama australijske muzičarke. Ljubavni trouga i pronalaženje novog izvora emapatije usled nedostatka besa na koji smo navikli. Naime, Britney ne okrivljuje drugu ženu i svesna je sa više ne polaže pravo na svog čoveka. Jedino što želi jeste potvrda da nije luda i to jeste najtužniji deo pesme.

Pitbull, Jennifer Lopez i Claudia Leitte – We Are One

Da, dobro ste pročitali. Sia stoji iza pesma koja ze nalazi na oficijalnom muzičkom albumu Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine pod nazivom Jedna ljubav, jedan ritam.

Ne-Yo – Let Me Love You

Pesma se nalazi na petom studijskom albumu ultimativog američkog r&b izvođača. Pesma je dostigla šesto mesto na Billboard Hot 100 listi.

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Učitati još
Zatvori