Emotivna i sirova: Šta se krije iza pesme „Samo ne ovde“ popularne tam
Emotivna i sirova: Šta se krije iza pesme „Samo ne ovde“ popularne tam

Emotivna i sirova: Šta se krije iza pesme „Samo ne ovde“ popularne tam

Odlučivši da se suoči sa svojim gubitkom i da podeli svoje iskustvo sa svima koji su prošli kroz iste ili slične situacije, kantautorka i mlada pop zvezda tam predstavila je novi singl pod nazivom Samo ne ovde! Pesma donosi potpunu liričku ispovest. Glavna tema numere je gubitak i žal za izgubljenim vremenom, kao i pitanje da li su oni koji su ostali mogli da spreče kraj da su doneli drugačije odluke. Emotivno i sirovo, a upakovano u svež i moćan zvuk. Ovo izdanje je najiskrenija numera koju je muzičarka tam predstavila publici do sada.

Po rečima mlade kantautorke pesma Samo ne ovde nastala je na leto 2022. godine tokom pandemije. Dodaje još da je to bio period u kom su mere počele da se ublažavaju, ali i period u kojem je većina ljudi izgubila nekoga.

Numeru sam pisala u momentu najvećeg emotivnog rastrojstva nakon čega sam je ostavila da leži u voice record fajlovima starog telefona – Poručila je tam.

Tokom razgovora o svom novom izdanju, mlada tam istakla je da joj je rad sa producentom Damjanom Blažunom dao snagu da svoje iskustvo podeli sa drugima.

Kada sam počela da radim sa Damjanom poslala sam mu audio fajl jer sam osetila da je možda konačno vreme da se suočim kako sa ovom pesmom, tako i sa samom sobom. Proces završavanja numere bio je mučan i bolan, ali i katarzičan. Damjan je odradio sjajan posao i veoma sam ponosna na zvuk koji je izabrao. Nastala je savršena „plačem u klubu pesma“, ispričala je tam.

Uz numeru, objavljen je i muzički video koji upotpunjuje jaku emociju singla. Tamara je ovoga puta, pored nekih starih saradnika, dala potpunu slobodu novom mladom timu da na vizuelnom planu dočaraju ono što su osetili slušajući pesmu. Spot je režijski prvenac Nikole Aničića inspirisan estetikom 90tih i ranih 2000ih. Ovaj projekat predstavlja i prvu saradnju sa direktorom fotografije Aleksandrom Pop Arsovim i producentkinjom Marijom Stranjinom.

Pesme rizik, panonija i samo ne ovde donose svež zvuk nastao tokom muzičarkinog putovanja u Berlin i predstavljaju početak onoga što je u planu za 2023. godinu. U pripremi je još numera koje će sasvim sigurno obeležiti predstojeće koncerte i festivalsku sezonu. Do tada publika može da se, uz novi singl, potpuno poveže sa autorkom i da uživa u njenoj muzici.

Izdanje Samo ne ovde dostupno je na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama

tam: Mlada i enegična

Prepoznatljiva i po svom live izvođenju, tam se u toku prošle godine pojavila na velikim lokalnim i regionalnim festivalima. Turneju je krunisala prvim solističkim koncertom u beogradskom Domu omladine. Koncert je u produkcijskom, izvođačkom i umetničkom pogledu mladu kantautorku podigao na potpuno novi nivo.

Singl Pogana  energični benger posvećen je svim moćnim i seksipilnim ženama. Singl je privukao ogromnu pažnju publike, pokazao mladu umetnicu u njenom punom sjaju. Posle toga usledilo je instant vođstvo društvenim mrežama i streaming servisima.

Podjednaku pažnju tam usmerava i na vizuelni identitet. Do sada donosi spotove za gotovo svaki od singlova. Formu muzičkog videa koristi da na kreativan i samo njoj svojstven način publici još bliže predstavi svoju duboko ličnu liriku.

Foto: Universal

Učitati još
Zatvori