pocket palma u okviru regionalne truneje nastupa u Srbiji – znamo gde i kada
pocket palma u okviru regionalne truneje nastupa u Srbiji – znamo gde i kada

pocket palma u okviru regionalne truneje nastupa u Srbiji – znamo gde i kada

Hrvatski synth-pop trio pocket palma trenutno se nalazi na regionalnoj prolećnoj turneji, u sklopu koje promoviše aktuelni treći studijski album III. Upravo ovog vikenda, 26. i 27. aprila nastupiće pred publikom u Nišu i Novom Sadu. A celokupnu turneju završiće 4. maja nastupom u Beogradu. Prethodno, u razgovoru za Journal su otkrili brojne pojedinosti novog albuma, a evo zašto ne bi trebalo da propustite njihove koncerte u Srbiji.

Jedva čekamo da ponovo sviramo u Srbiji. Puno dragih sećanja nosimo iz nekih dosadašnjih putovanja i nastupa u Srbiji, pa nam je drago da imamo priliku da predstavimo i svoj treći album u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Fanovi su tu skroz drugačiji nego u Hrvatskoj i zanimljivo nam je promatrati te razlike u publici, to i je jedan od većih razloga zašto smo odlučili da baš krenemo na turneju po celoj regiji, poručili su članovi benda Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek.

Album u znaku broja tri

Krajem septembra prošle godine bend je objavio treći studijski album III. Izdanje je naišlo na pozitivne reakcije publike i kritike. Oni sami će reći kako ovaj album smatraju svojim najodvažnijim do sada: “Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korenima„, poručuju dobitnici nagrade Porin.

Njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project. Svoje muzičko putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album pocket palma iz 2019. s kojeg su predstavili uspešne singlove godišnji i ono što nam inače nedostaje daje im snažan vetar u leđa, da bi se zatim s albumom Atomi nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Kakva nas set-lista očekuje?

Uz izvedbu pesama s aktuelnog albuma, publika na ovoj turneji može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su mene nema, Daleki poljupci ili zauvijek , a na oduševljenje fanova, u koncertni repertoaru su vratili i jedan od favorita, pesmu malena.

Uspešna turneja širom regiona

Bend je u proteklih nekoliko nedelja već održao uspešne nastupe širom Hrvatske i regiona. Od Zagreba, Osijeka do Rijeke i Varaždina, pa sve do Podgorice i Skoplja. Pred njima su još tri koncerta u sklopu aktuElne turneje. Kako je već spomenuto, 26. aprila stižu u Niš (Klub Feedback). Dan kasnije, 27. aprila u Novi Sad (KC Lab) i zatim 4. maja u Beograd (Zappa Baza). Ulaznice za navedene koncerte su dostupne u prodaji.

Foto: pocket palma/ Benjamin Strike/ Marko Lopac

Učitati još
Zatvori