Koje muzičke novitete slušamo na #repeat?
Koje muzičke novitete slušamo na #repeat?

Koje muzičke novitete slušamo na #repeat?

Muzički noviteti pristižu neprestano, dok samo oni najupečatljiviji među njima uspevaju da se zadrže na svakodnevnoj play listi. Na samom početku izdvajamo album vodećeg italijanskog muzičara Mahmooda. Alessandro Mahmoud se najpre pojavio u takmičarskom delu prestižnog festivala Sanremo, ujedno predstavivši pesmu Tuta Gold. Za nepuna dvadeset i četiri sata upečatljivi stihovi i  propratni spot opčinili su mnogobrojne fanove – a Mahmood je u svoj muzički portfolio upisao još jedan hit. Nekoliko dana kasnije pojavio se dugoočekivani treći studijski album, Nei letti degli altri, kojim je kantautor otvorio novo muzičko poglavlje. Pesme su žanrovski potpuno raznolike, te se osim melodičnosti kroz stihove prepliću brojni autobiografski elementi.

U nastavku donosimo preostale novitete koje puštamo na repeat

Zara Larsson – You Love Who You Love

Nakon dugogodišnje diskografske pauze, švedska pop pevačica Zara Larsson predstavila je publici svoj četvrti studijski album Venus. Pesme su urađene u pop-dance ritmu i od samog starta nas usmeravaju ka plesnom podijumu. Sve relevantne muzičke liste ispunila je numera You Love Who You Love – u kojoj Zara govori o toksičnoj ljubavi. Ostale pesme ispunjene su znatno vedrijim temama, a ključno mesto zauzimaju ljubav i lepota, zapravo, sve ono što karakteriše boginju Veneru.

Osim novog albuma Zara Larsson je otpočela i samostalnu turneju. Sledstveno tome, konstatujemo da je ovo definitivno njena godina. Go, girl!

Tyla – Truth or Dare

Mlada zvezda Tyla očarala je mnogobrojnu publiku catchy numerom Water. Autentičnom interpretacijom izdvojila se iz mase novih izvođača, dok je njen muzički pravac afirmisan prvom GRAMMY nagradom. Naposletku, veliku pažnju izaziva i njena nova numera Truth or Dare – uz koju je predstavljen i spot koji nas estetikom podseća na dvehiljadite godine i filmsku franšizu The Fast and the Furious. Naime, u spotu Tyla igra riskantnu i senzualnu igru sa svojim  partnerom, prisutne su automobilske trke, dok istovremeno južnoafrička pevačica neodoljivo liči na Miu Toretto (koju je glumica Jordana Brewster tumačila u pomenutoj filmskoj franšizi).

A vi pogledajte spot i procenite da li smo bili u pravu prilikom poređenja.

Twenty One Pilots – Overcompensate

Najpopularnija muzički dvojac današnjice, Twenty One Pilots, predstavio je novu pesmu Overcompensate – koja je u rekordnom roku prikupila milionske preglede na YouTubeu. Ujedno, ovaj novitet služi kao uvertira u četvrti studijski album Clancy, koji stiže 17. maja. Na osnovu dostupnih promotivnih fotografija i uvodne pesme Overcompensate dolazimo do zaključka da Tyler Joseph i Josh Dun pripremaju nešto potpuno drugačije i zato nestrpljivo iščekujemo nastavak nove muzičke ere.

Foto: Instagram @mahmood; @zaralarsson; @twentyonepilots; Video; YouTube

Učitati još
Zatvori