Marco Mengoni predstavnik Italije na Pesmi Evrovizije
Marco Mengoni predstavnik Italije na Pesmi Evrovizije

Marco Mengoni predstavnik Italije
na Pesmi Evrovizije

Deset godina nakon prvog trijumfa na sceni teatra Ariston, italijanski pevač Marco Mengoni ponovio je uspeh zahvaljujući baladi Due Vite i zvanično poneo titulu predstavnika Italije na 67. izboru za Pesmu Evrovizije koja će biti održana od 9. do 13. maja u Liverpulu.

@sanremo

Festival Sanremo

Festival italijanske kancone koji se održava u gradu zalazećeg sunca i cveća, Sanremu, od 1951. godine predstavlja startnu poziciju pred glavni muzički događaj u Evropi – a to je Eurosong.

Festival Sanremo se u odnosu na slična takmičenja koja organizuju ostale zemlje Evrope, razlikuje po glamuru, karakterističnom mestu organizovanja i maratonskom trajanju od pet dana, tokom kojeg takmičari osim novih pesama prikazuju i svoje mnogobrojne talente.

 

Uspeh koji je postigla balada „Due Vite“

Pesma Due Vite gotovo je od prve festivalske večeri važila za favorita, a svaki Mengonijev nastup na sceni Aristona ispraćen je brojnim ovacijama. Balada nastala u saradnji Marca Mengonija i muzičara Davida Petrella, nije samo u Italiji zauzela prvo mesto na brojnim muzičkim listama, već i u svim evropskim zemljama koje se takmiče na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Uz to muzički video koji prati pesmu Due Vite, objavljen pre samo tri dana, privukao je veliku pažnju gledalaca i tako obezbedio šest miliona pregleda na Marocovom YouTube kanalu, čime muzičar postavlja pravi rekord kad je u pitanju pomenuto takmičenje.

Značenje pesme

Marco Mengoni je kroz pesmu Due Vite još jednom dokazao da balade najlepše zvuče na italijanskom jeziku. A pored toga, numera kroz tekst donosi važnu poruku – da život treba shvatiti kao put koji se sastoji od beskrajnih snova i mogućnosti. Italijanski predstavnik je svojim peskovitim vokalom na pravi način doneo srž poruke i ne treba izuzeti mogućnost da upravo Marco Mengoni iz tog razloga važi za najvećeg favorita za pobedu na Eurosongu.

Marco Mengoni x Versace

Osim vrhunskog nastupa, Marco Mengoni je tokom ovogodišnjeg festivala ostao primećen i zbog sjajnog izgleda, za koji je bio zadužen Lorenzo Posocco. Trenutno najtraženiji stilista u Italiji doneo je sopstvenu viziju muškog glamura kroz specijalno dizajnirane Atelier Versace komade koji asociraju na period 80-ih i 90-ih.

@lorenzoposocco
@lorenzoposocco

Prvo veče

Prvo veče bilo je u znaku  kompleta koji se sastojao iz pripijene uz telo crne košulje, kožnih pantalona i kaiša sa zlatnim nitnama.

@mengonimarcoofficial
@mengonimarcoofficial

Drugo veče

Drugo veče je sa sobom donelo još jednu crnu kombinaciju, koja se sastojala iz kožnog prsluka ukrašenog zlatnim meduzama i pantalona s bočnim resama, koje datiraju iz Verace kolekcije za proleće/leto 1993.

@mengonimarcoofficial
@mengonimarcoofficial

Treće veče

Prethodne monohromatske kombinacije Lorenzo Posocco je razbio tokom trećeg pojavljivanja belo-srebrnom kombinacijom, a Marca Mengonija smo mogli zapaziti u Versace izdanju, koje se sastojalo iz belog kaputa, srebrnog pletenog topa i srebrnih pantalona.

@team.clio

Finalno veče

Finale Sanrema je bilo rezervisano za povratak eleganciji u vidu crnog Atelier Versace svilenog prsluka sa zlatnim dugmadima i crnih pantalona koje su ponovo asocirale na modu devedesetih.

@mengonimarcoofficial

Početak karijere

Marco Mengoni rođen je 25. decembra 1988. godine u provinciji Viterbo koja se nalazi u centralnoj Italiji. U Rim se preselio 2009. godine zbog talent show programa X faktor na kome je trijumfovao kao pobednik, nakon čega je usledila veoma uspešna karijera. Pobeda u X faktoru donela je Mengoniju vredan ugovor za snimanje prvog albuma i kartu za učešće na festivalu.

@mengonimarcoofficial

Marco Mengoni se ponovo pojavio na Sanremu 2013. godine što mu je donelo pobedu, a na Pesmi Evrovizije prošao je zapaženo plasirajući se na sedmoj poziciji. Potom je usledila i prestižna MTV nagrada za najboljeg evropskog pop umetnika koja je Mengoniju uručena 2015. godine.

Uz sve navedeno Marco Mengoni  je tokom dugogodišnje muzičke karijere snimio sedam albuma koji su prodati u milionskim tiražima, a ovogodišnja pobeda na festivalu Sanremo dodatno ističe ugled koji muzičar poseduje kod italijanske publike.

@mengonimarcoofficial

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori