Latin Grammy: Ovo su nominacije za najbolju muziku na španskom jeziku
Latin Grammy: Ovo su nominacije za najbolju muziku na španskom jeziku

Latin Grammy: Ovo su nominacije za
najbolju muziku na španskom jeziku

Pesme na španskom jeziku poslednjih godina su među najslušanijim na globalnim streaming platformama, dok izvođači, posebno iz Latinske Amerike, uživaju popularnost vrednu divljenja. Latin Grammy tako je postala ceremonija koja slavi uspehe muzičara sa španskog govornog područja, podjednako uvažavana kao i njen pandan za muziku na engleskom jeziku. Ove godine, dodela nagrada održaće se u Španiji, u Sevilji, a sada konačno znamo i ko su nominovani artisti po kategorijama.

Record of the Year ili hit godine?

Za nagradu Record of the Year nominacije su zavredili izvođači i pesme koje su prethodnih meseci bili među najslušanijim, pa ne iznenađuje da su se pojavila imena kao što je Rosalía (Despechá), Maluma i Marc Anthony (La Fórmula), te Karol G (Mientras Me Curo del Cora), Christina Aguilera (No Es Que Te Extrañe) i Pablo Alborán (Carretera y Manta), između ostalih. Očekivano, tu je i Shakira zahvaljujući pesmi sa argentinskim producentom i DJ-em Bizarrapom, koja je obeležila prethodno proleće. Kolumbijka je zajedno sa svojom sunarodnicom, Karol G, nominovana i u kategoriji Song of the Year, za kolaborativnu pesmu Tqm.

Ko će naslediti Motomami?

Aktuelna pobednica u kategoriji Album of the Year bila je Rosalía, kojoj je pripao zlatni gramofon za projekat Motomami. Španska pevačica sada je putem video snimka objavila nominacije za ovu godinu. Za album godine na španskom jeziku takmičiće se Pablo Alborán (La Cu4rta Hoja), Camilo (De Adentro Pa Afuera), Karol G (Mañana Será Bonito), te Ricky Martin (Play) i Carlos Vives (Escalona Nunca Se Había Grabado Así), između ostalih.

Na ovogodišnjoj, 24. po redu dodeli Latin Grammy nagrada biće predstavljene i tri nove kategorije: za najboljeg kantautora, najbolju kantautorsku pesmu, te najbolji performans urbane muzike na portugalskom jeziku.

Ceremonija dodele je zakazana je za 16. novembar u Seviliji, a kompletnu listu nominacija možete pogledati na sajtu Akademije.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori