Drake & Kendrick Lamar nastavljaju svoju enemy rap sagu – donosimo kratki timeline
Drake & Kendrick Lamar nastavljaju svoju enemy rap sagu – donosimo kratki timeline

Drake & Kendrick Lamar nastavljaju svoju enemy rap sagu – donosimo kratki timeline

Saga Kendrick-Drake se nastavlja. Nakon što smo govorili o pesmi Push ups, ova dva repera nisu spela da nađu common ground, već nas (skoro svakodnevno) čašćavaju novim muzičkim hitovima. Poslednjih dana niste mogli bezbedno da šetate internetom, a da ne naletite na veoma zakuvan odnos između dva popularna repera. Naime, Kendrick Lamar i Drake osvajaju prvo mesto u celebrity feud-u svojim takozvanim diss trakama. Nakon samo dva dana i već tri nove pesme od ova dva repera ( Family Matters, 6:16 in LA Meet the Grahams), stigla nam je Kendrickova nova – Not Like Us.

Brief rap feud history…

Ovaj rap feud je počeo još 2013. godine kada je Kendrick gostovao Big Shawnu u pesmi Control gde je sebe čak nazvao kraljem Njujorka. Ta informacija je problematična u rep svetu, s obzirom na to da je on iz LA-a i da je u ovoj pesmi sebi zakuvao odnose sa ostalim reperima. U toj pesmi je spomenuo Drakea. Do tada je bilo friendly fire-a, međutim, nakon tih stihova, Kendrick se ozbiljno zamerio svojim do tada cenjenim kolegama.

…is continuing

Sada je Kendrick započeo celu seriju događaja, odnosno gostovanja na pesmama u kojima diss-uje Drakea. Gostovanjem na Futureovoj pesmi Like that gde se okomio na Drakea i J.Colea. Njih dvojica su ubrza odgovorili, međutim J. Cole se izvinio za svoj poduhvat. Zatim se povuako iz cele rep drame ostavivši Drakea i Kendrika da ovu sagu dovedu do erupcije. Nakon nekoliko pesama back and forth, Drake je izazvao veliku kontraverzu iskoristivši AI glas Tupaca i Snoop Dogga, na šta je Kendrick odgovorio serijom pesama, zaključno sa današnjom Not Like Us.

U ovoj pesmi pokriva razne teme kao što su odsustvo Drakea iz života njegovog sina Adonisa, njegov lažni ulični kredibilitet. I činjenicu da mu pesmu ponekad piše i tim od 20 ljudi, dok Kendrick sve to radi sam. Najnovija kontraverza kojom Kendrick cementira Drakeov rep krediblitet je optuživanje Drakea za teža krivična dela. Da li su ovi podaci tačni, ne ulazimo u to, međutim, želeli smo da u potpunosti budemo informisani kada su u pitanju ove dve rep zvezde.

Kendrick Lamar i Drake

Foto: Profimedia, YouTube; Instagram: @champagnepapi, @kendricklamar

Učitati još
Zatvori