Justin Bieber prodao je svoju kompletnu diskografiju
Justin Bieber prodao je svoju kompletnu diskografiju

Justin Bieber prodao je svoju
kompletnu diskografiju

Kanadski pevač Justin Bieber prodao je autorska prava nad svojom kompletnom diskografijom produkcijskoj kući Hipgnosis Songs Capital po ceni od 200 miliona dolara.

To znači da svi dosadašnji radovi muzičara pripali ovoj izdavačkoj kući, što će reći numere koje je objavio do kraja 2021. godine. Dakle, sve od pesme Baby koja je Kanađanina lansirala među pop senzacije, do poslednjeg albuma Justice, objavljenog pre dve godine. Time je ovo postala najskuplja diskografija u generaciji pevača kojima pripada Justin Bieber.

Tako nešto posebno iznenađuje jer Justin pripada relativno svežoj istoriji pop muzike. Uobičajeno je da cena raste kako albumi i pesme prođu test vremena, kojim se potvrđuje njihova kritička, ali i komercijalna vrednost. Ipak, sa svega 28 godina, od kojih je 14 proveo stvarajući muziku, Justin je uspeo da postavi brojne rekorde i time zasluži svoje mesto među najuticijanijim muzičarima današnjice.

Zanimljivo je da se ovom kupoprodajom nastavlja niz koji su započeli neki drugi izvođači, kao što su Shakira i Bob Dylan, a koji su takođe trgovali svoje radove za pozamašne sume.

Justin Bieber je, inače, prošle godine započeo svetsku turneju povodom pomenutog albuma Justice. Međutim, usled zdravstvenih problema sa kojima se susreo u toku nastupa, bio je primoran da zakazane koncerte odloži do daljnjeg.

Fotografija preuzeta sa: Profimedia.

Učitati još
Zatvori