Predstavljamo vam Jazz House – novi muzički talas koji će osvojiti beogradsku nightlife scenu
Predstavljamo vam Jazz House – novi muzički talas koji će osvojiti beogradsku nightlife scenu

Predstavljamo vam Jazz House – novi muzički talas koji će osvojiti beogradsku nightlife scenu

S dolaskom sunčanog vremena,  party season smeška se iza ugla. Uz zvaničan početak izlazaka na otvorenom, Beogradski agent 011 pronašao je novi muzički talas koji će predložiti domaćim DJ-evima. Nakon nezaboravnog provoda u Silencio klubu i favorizacije svoje New York influenced playlist-e, naš agent zaljubio se u klasičnu i misterioznu notu jazz-a, te je dozu istog poželeo i u domaćem repertoaru. Kao svoje rešenje predstavio nam je jazz house, muzički talas za koji tvrdi da će osvojiti beogradsku nightlife scenu.

~ It all started with Berlioz ~

Ova nova muzička senzacija svojim akordima uspostavila je singeriju klasičnog jazz-a i ležernih house ritmova. Tvorac ovog pravca, inovativni muzičar Berlioz, kroz svoj hit Jazz is for ordinary people, ljubiteljima tehno muzike približio je nešto misteriozniji muzički pravac. Istakao je da kroz svoje stvaralaštvo želi da predstavi jazz mlađim gneracijama, koje bez tehno podloge možda i ne bi zakoračile u ovaj žanr. Jazz s jedne strane vezujemo s kišnim ulicama New York-a, misterijom i zavučenim barovima, dok nota house ritmova donosi catchy i zanosan zvuk. S obzirom da ovaj muzički dvojac savršeno pristaje odajama beogradskih barova, ne sumnjamo da će pomenuti pravac veoma brzo pridobiti srce balkanske nightlife scene.

~ Our favorites ~

Omiljeni DJ, društvene mreže Tik Tok, Somewhere Soul uveo nas je u ovaj inovativni žanr. Svojim post-om podelio je preporuke i hidden gem-ove ovog pravca. Kako ne bi ste propustili nijedan trend u bilo kojoj sferi, donosimo muzičke favorite koji će upotpuniti vašu ultimativnu playlist-u. S tim u vezi, zanima nas koji će od ovih singlova postati vaš apsolutni go to jam i on repeat obsession?

Foto: Tik Tok / @somewhere_soul,  Instagram / @jazzphotoarchives, @thisisberlioz

Učitati još
Zatvori