021. night escapes: EXIT [ vikend ] euforija u Novom Sadu
021. night escapes: EXIT [ vikend ] euforija u Novom Sadu

021. night escapes: EXIT [ vikend ]
euforija u Novom Sadu

Početkom svakog jula, Novi Sad postaje epicentar nezaboravnog provoda, a Petrovaradinska tvrđava lokacija koja okuplja pojedince iz svih delova sveta. Razlog za to je vrlo jednostavan. Upravo u ovom periodu održava se EXIT festival koji i ove godine poziva sve ljubitelje muzičkih festivala i višečasovnog đuskanja da zajedno probude sopstvene supermoći. Ipak, čekanju je konačno došao kraj, a festival čiji je ovogodišnji moto Exit Starseeds počinje večeras. Stoga će ovonedeljnu 021. night escapes rubrika biti posvećena kultnom festivalu koji slovi za jedan od najboljih u Evropi. Verujemo da ste specijalne outifte već spremili, a mi donosimo short & sweet vodič kroz EXIT festival – 2024 edition.

exit festival 2024 (3)

EXIT Festival 2024: Evo šta nas očekuje ove godine

Kapije EXIT festivala se 2024. godine otvaraju 10. jula u 19 časova. Kapije će u sredu biti zatvorene u jedan sat posle ponoći. Ipak, zbog očekivane gužve, EXIT apeluje na posetioce da na festival dođu nešto ranije kako bi se izbegla gužva na kapijama. Takođe, bitno je naglasiti da u toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Ovogodišnji Nulti dan poseban je zbog činjenice da će na njemu nastupati učesnici prošlogodišnje i ovogodišnje EvrovizijeTeya Dora, Baby Lasagna i Luke Black. Pored njih, Nultog dana će nastupati i Keni Nije Mrtav, Iniko, Whyte Fang, Lava, te drugi izvođači. Ipak, Nulti dan će pre svega otvoriti Wim Hof – čovek koji je mnoge naučnike ostavio u čudu pomerivši granice izdržjivosti ljudskog organizma.

Sa druge strane, kada su u pitanju svi dani, kao headlineri izdvojili su se Tom Morello, Carl Cox, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Cavalera, Black Coffee, Maceo Plex i mnogi drugi. Ceo program moguće je pronaći na zvaničnom web sajtu EXIT festivala, kao i dodatne informacije koje se tiču bina i satnica. Ipak, ukoliko posećujete ovogodišnji festival, sigurni smo da ste već unapred napravili plan i EXIT to-do listu. Međutim, na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom svih bina, info pultova i slično.

exit festival 2024 (3)
exit festival 2024 (3)

E X I T _ F O O D .

EXIT festival će i ove godine obezbediti izuzetno široku ponudu hrane i to na čak pet lokacija na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda. Takođe, bitno je naglasiti da gotovo svaki štand nudi veganske opcije.

E X I T _ M ER C H .

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu na četiri pozicije, kao i u kampu. Na ovim mestima, posetioci mogu da kupe specijalno dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i bandane, koristeći EXIT karticu za plaćanje.

E X I T _ K A R T I C A . 

Kartica za plaćanje je jedino sredstvo plaćanja za kupovinu pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. Ona će biti dostupna na svim uplatnim mestima na festivalu i u kampu. Novac je moguće uplaćivati gotovinski ili platnom karticom. Novac na karticu može da se uplaćuje isključivo u dinarima. Takođe, moguće je povratiti nepotrošena sredstva na blagajnama koje su zadužene za to. Ipak, neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu. Naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć.

Sve druge, odnosno najvažnije, informacije moguće je pronaći na zvaničnom web sajtu festivala. Dakle, EXIT euforija je zvanično stigla u Novi Sad – a vama preostaje samo da na vreme pripremite pozitivne vibracije, te da probudite sopstvene supermoći.

Foto: Jelena Cvetković, Instagram (@iamteyadora)

Učitati još
Zatvori