BLANCO ima novi album: Divlji dečak izbacio muzički projekat pod nazivom „Innamorato“
BLANCO ima novi album: Divlji dečak izbacio muzički projekat pod nazivom „Innamorato“

BLANCO ima novi album: Divlji dečak izbacio muzički projekat pod nazivom „Innamorato“

Godinu dana od izlaska debi albuma Blu celeste, italijanski kantautor BLANCO objavio je drugi studijski album simboličnog naziva Innamorato s dvanaest novih numera.

Dvadesetogodišnji Riccardo Fabbriconi, poznatiji pod umetničkim imenom BLANCO svetsku popularnost stekao je tokom prošlogodišnjeg Eurosong takmičenja, na kojem je zajedno s Mahmoodom i pesmom Brividi branio muzičke boje Italije.

Iako se pesma Brividi nije visoko plasirala na završnoj Eurosong tabeli, BLANCO je uz neodoljivu harizmu i buntovničku energiju privukao pažnju kod mnogobrojne publike i postao svojevrsna svetska pop senzacija. Uspešnu godinu krunisao je debi albumom Blu celeste, koji je do kraja 2022. godine dostigao šestostruki platinasti tiraž u Italiji – dok je početak 2023. godine protekao u  promociji singla L’lsola Delle Rose. Međutim, uspeh pesme L’Isola Delle Rose ostao je u senci skandala koji se odigrao tokom ovogodišnjeg Sanremo festivala. Naime, BLANCO je usled nerešenih tehničkih problema koji su ga pratili i tokom probe u afektu uništio celokupnu scenografiju od ruža dok je nastupao kao gostujući izvođač – a ovaj postupak izazvao je niz negativnih komentara s obzirom na to da cveće predstavlja zaštitni znak najpoznatijeg muzičkog festivala u Italiji.

Simbolika novog albuma

Samo dva meseca nakon ishitrenog postupka na Sanremu, BLANCO je u znak izvinjenja fanovima poklonio nov album – koji je već u prvoj nedelji po objavljivanju stigao do samog vrha muzičkih lista kako u Italiji, tako i širom sveta. Album nosi simboličan naziv Innamorato (Zaljubljen) i ukršta različite segmente ljubavi. Ljubav opevana kroz dvanaest pesama predstavlja veoma širok pojam i odnosi se na porodicu, umetnost, muziku, bivšu devojku, jedinstvene životne trenutke, usamljenost, na prošlost i sadašnjost. BLANCO samim tim na autentičan i transparentan način slika portret svog sveta i uz neprekidnu liniju intimnosti prikazuje  ranjivu stranu svoje ličnosti.

Un Briciolo Di Allegria

BLANCO je u sklopu novog albuma ostvario samo jednu muzičku saradnju i to sa svojevrsnom divom italijanske muzičke scene – Minom. Pesma nosi naziv Un Briciolo Di Allegria i spaja dve potpuno različite generacije. Spot za istoimenu pesmu urađen je u duhu starog Holivuda, a BLANCO je na trenutak ostavio transparentnu scensku garderobu, te ga u trominutnim crno-belim kadrovima možemo videti u uglađenom Dolce & Gabbana odelu. Pored uspešne muzičke karijere BLANCO je podjednako prisutan i u modnim krugovima, te se može pohvaliti ugovorom za Calvin Klein, a za njegov vizuelni identitet zaslužni su eminentni svetski dizajneri.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori