Beogradski DJ Pavle Zindović (WCS) preporučuje tri ploče za sve ljubitelje vinila
Beogradski DJ Pavle Zindović (WCS) preporučuje tri ploče za sve ljubitelje vinila

Beogradski DJ Pavle Zindović (WCS) preporučuje tri ploče za sve ljubitelje vinila

Evo nas na još jednom muzičkom putovanju, ovaj put u nešto otmenijem maniru. Odlučili smo da krenemo u potragu za pločama za sve vas koji muziku vrtite na gramofonu. U našoj mini i svežoj rubrici DJ preporučuje, ovoga puta ugostili smo Pavla Zindovića. Ukoliko često izlazite u Beogradu na mesta kao što su Telma, Strogi Centar, Lejla i KC Grad sigurno ste primetili ovog mladog urbanog momka sa svojom ekipom. Za DJ pultom vrte jednom rečju, nestvarno, dobro umiksovane poznate ali i nepoznate (bar nama običnim ljudima) ritmove. U pitanju su momci iz WCS-a (White City Soul) u čijem je Pavle sastavu još od osnivanja DJ grupe 2017. godine. Od tada, pa sve do ovog momenta, WCS kolektiv je na neki način postao, pa Soul ovog našeg White City-ja.

Kako vas ne bismo više držali u neizvesnosti, donosimo TOP tri vinila koje je Pavle izabrao za nas i vas.

WCS - Pavle Zindović // chooses:

The John Betsch Society – Earth Blossom

Džon Beč je jedan od finijih džez bubnjara o kome skoro niko i ne govori. Od 1970-ih služio je kao opcija brojnih bendova, posebno onih Abdulaha Ibrahima i Stiva Lejsija. Njegov jedini album kao frontmena je upravo ovaj sa sekstetom koji je ironično nazvao John Betsch Society.
Iako nijedan od muzičara nije poznato ime, oni uspevaju da naprave prijatan, melodijski album. Izdvajaju se nekoliko pesama, uključujući Ode to Ethiopia, Open Pastures i Darling Doria. Bili Puet doprinosi snažnom tenoru inspirisanom Koltrejnom koji svira na sopstvenoj kompoziciji Ra.
Earth Blossom by The John Betsch Society

Billy Cobham – Spectrum

Bubnjar Bili Kobam je napravio veliki uspeh sa Mahavišnu orkestrom kada je snimio svoj debi album, koji je i dalje njegov najbolji. Većina selekcija prikazuje Kobama u kvartetu sa klavijaturistom Janom Hamerom, gitaristom Tomijem Bolinom i električnim basistom Lijem Sklarom. Dva druga broja su Džo Farel na flauti i sopranu i trubač Džimi Ovens sa gitaristom Džonom Tropeom, Hamer, basista Ron Karter i Rej Bareto na kongama.
Uopšteno visokokvalitetne kompozicije (koje uključuju Red Baron) čine ovaj fuzijski set izuzetnim, snažnom mešavinom rok ritmova i džez improvizacije.
Billy Cobham “Stratus”

Milan Kotlić – Moja Najlepša Zvezda

Milan Kotlić (trombonista, aranžer, kompozitor, dirigent) rođen je 1924. godine u Dobrljinu. Član je Velikog zabavnog orkestra RTB od njegovog osnivanja 1948. god. Osnovao je i vodio Dzez orkestar KUD “Branko Krsmanović” od 1959. do 1964. godine sa kojim je prešao u “Savremeno pozorište” u Beogradu.
Milan pripada prvoj posleratnoj generaciji beogradskih dzez muzičara koji su okupljeni u Radio orkestru. Tako su sticali prva profesionalna iskustva u dzezu i zabavnoj muzici. Ova ploča može da bude vremeplov za pedesete godine, ali može da pruži i materijal za antologiju evergrina jugoslovenske zabavne muzike.

Ovo je bio Pavlov izbor za sve vas koji sakupljate ploče. Ukoliko ste samo fan zvuka, zapratite WCS na društvenim mrežama i uživajte u nastupima koji su rezervisani za dzez, soul, fank, disko, hip-hop i haus.

Foto: WCS; Pexels

Učitati još
Zatvori