Nakon prvog, Andrea Bocelli najavio još jedan koncert u pulskoj Areni – evo gde možete nabaviti karte
Nakon prvog, Andrea Bocelli najavio još jedan koncert u pulskoj Areni – evo gde možete nabaviti karte

Nakon prvog, Andrea Bocelli najavio još jedan koncert u pulskoj Areni – evo gde možete nabaviti karte

Pulska arena ove godine okupiće muzičke zvezde različitih žanrova i generacija. Za sada je poznato da će na ovom mestu Avril Lavigne održati koncert 17. juna, dok će Lenny Kravitz nastupiti 28. jula. Ovoj listi, na radost publike iz regiona, pridružio se i svetski tenor Andrea Bocelli koji ove godine obeležava trideset godina neverovatne karijere. Zbog velikog odaziva javnosti i skoro rasprodanih ulaznica za prvi datum, odnosno 30. avgust, Maestro Bocelli prihvatio je poziv da ovo leto održi još jedan koncert u pulskoj Areni, i to samo dan kasnije – 31. avgusta.

Andrea Bocelli

Nakon dve decenije ponovo u Puli

Andrea Bocelli, najomiljeniji svetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične muzike, u 2024. godini obeležava trideset godina izuzetne karijere. Tim povodom, Maestro Bocelli se nakon dvadeset godina vraća u pulsku Arenu. Ovaj ambijent pravi je način se obeleži značajan jubilej. Slučajnost ili ne, broj godina jubileja isti je kao i datum održavanja koncerta, pa 30. avgusta sve posetioce očekuje jedinstveno iskustvo i koncert pod zvezdama.

Tri decenije u svetskom vrhu

Ikona klasične i pop muzike tokom zadnje tri decenije svojim glasom je ušao u srca miliona ljudi. Svojim životom inspirisao mnoge umetnike. U svetu prepoznat kao predvodnik italijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u italijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom sveta prodao preko 90 miliona primeraka svojih izdanja. Svoje pevačko umeće usavršavao je pod vođstvom mentora Franca Corellija, a proslavio se pobedom na muzičkom festivalu Sanremo 1994. godine. U isto vreme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći remek-dela iz operskog repertoara. Vrlo brzo je ostvario međunarodni uspeh, istovremeno osvojivši ljubitelje opere i pop muzike. Tokom decenija, Maestro Bocelli je oborio sve rekorde muzičke industrije. Nastupao je na svim značajnim svetskim scenama, izazvao divljenje papa, aristokratije, muzičkih i filmskih zvezda. Pored toga, izdao je 17 studijskih albuma.

Andrea Bocelli

Muzika i humanost

Fondacija Andrea Bocelli je ponosna na partnerstvo sa neprofitnom organizacijom PLUS1, tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za podršku ABF obrazovnim projektima na Haitiju, a oni se bave osnaživanjem dece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal.

Prodaja ulaznica za dodatni datum počela je 1. marta i one se mogu kupiti preko Eventim.hr online sistema.

Foto: ORBIS Communications/Luca Rossetti

Učitati još
Zatvori