Journal kolumna:  (PRE)LJUBA(V) vol 1
Journal kolumna:  (PRE)LJUBA(V) vol 1

Journal kolumna:  (PRE)LJUBA(V) vol 1

Kopam po kutijama sa dokumentima, tražim neki papir za plaćanje poreza, oduvek sam bila užasno neuredna i neorganizovana. Takav mi je horoskop.
Moja majka, koje je slučajno jarac u horoskopu, u svakoj sekundi ima ažurirane baze podataka, tabele, svedena salda svih računa. Pamti sve, imena, lica, datume, da je neko probudi u dva ujutru i pita pored koga je sedela u osmom osnovne, znala bi mu i bračni status i kreditni balans na današnji dan. CIA da je ima, ne bi morali da brinu zbog hakerskih napada na baze podataka.

Zaljubljenost i dobar seks kao lek za sve

Elem, da se vratim na onu moju neurednost. Nalazim i par starih fotografija, slučajno se sećam i zašto sam na njima toliko srećna. Zaljubljena sam! Da baš na tim fotkama sa Mikonosa, lice mi blista drugačije, oči su mi iskošenije, sva strast od prethodne noći uhvaćena je jednim klikom aparata. Izgleda da su glasine da zaljubljenost i dobar seks leče sve bolesti tačne, ja bih dodala da zatežu i lice.
Guram one slike nazad iako im tu svakako mesto nije, a zašto jebi ga, sve mora da bude kao u apoteci? Hiljadu puta sam rekla da neću živeti kao da mi mama Milena sedi na desnom ramenu! Još dodatno nagužvavam papire u inat! Uhhh kakva sam buntovnica. Par sati kasnije, nalazim se sa dragom prijateljicom, brbljam nešto o porezu, vadim mobilni, ispadaju mi ključevi, potpuni sam hodajući haos (strelac).
Nalazimo se u nekom kao urbanom novom mestu, ja samo vidim veštačko drvo banane i već znam da ovde nikada više neću doći. Naručujem amerikano i vodu, sunce se probija i pada direktno na njeno lice kroz ogromna stakla hipsterskog chailatte sa bademovim mlekom lokala.
Razmišljam šta je radila, izgleda mlađe,bivša manekenka, danas uspešna poslovna žena. Ne nosi kao i obično vrećaste takozvane baggy jeans, niti adidas patike, kratka cvetna haljinica i baletanke, par kilograma manje svakako!
Koža joj blista, oči cakle, jagodice su oblivene mladalačkim rumenilom. Čak mi deluje da su joj i ruke zategnutije.  Obe pričamo uglas o eventu na kome smo se videle pre par nedelja, ogovaramo sinove i njihove nove devojke. „Radila si PRP!“, dok guta brzinski kafu, odmahuje rukom, „Ma neeee hahhaa, seks.“ Obe imamo isto godina, decu i koliko se ja sećam ona ima i muža već 21 godinu.

Loverboy

Nisam zbunjena. Žene varaju isto koliko i muškarci, samo su pažljivije, ali želim još informacija, obožavam afere, jebiga strelac! Da, imamo manje vremena, zbog dece, karijere, kuvanja i svih ostalih porodičnih aktivnosti, ali jednostavno nam je zbog svega toga multitasking u krvi, žao mi je gospodo draga, ali mi varamo isto koliko i vi samo još bolje!

Nego da se vratimo na zategnutu kožu.  Znaju se iz rane mladosti, i on je oženjen i on ima decu, potpuno su se slučajno spojili. I on je oženjen, pa je razume, ponavlja to kao neku tajnu šifru. Moje lice jasno govori da ništa nije slučajno. Ok, klima glavom, moj brak je malo zapao u monotoniju, znaš ono krizica, ništa bitno. Previše vremena na poslu, previše obaveza oko dece, starih roditelja, premalo želje za našim vremenom. Ali ona i loverboy su ludo zaljubljeni, putuju kad god mogu, on je ostvarenje njenog sna.

Roze naočare

Njena srodna duša, savršena druga polovina, u seksu se potpuno podudaraju, bukvalno orgazmično katarzično savršenstvo! Pre svega, a to je naglasila kao da je u najmanju ruku rešila Jang Mils matematičku teoriju, on je njen intelektualni nivo (čitaj logoreja verbalna dijareja ili na srpskom rečeno seromud).

Vidim ja ovde debelo roze naočare i dajem slučaju godinu dana. Ja koja sam sve to već prošla, slušam sa malo dosade. Ako me pitate zašto, zato što ne volim priče bez kulminacije, u slučaju gde su obe savršene polovine, ujedno još NEČIJE polovine, znači imamo četiri četvrtine, 96% ostaju sa svojim originalnim, ne tako savršenim polovinama. Ne pitajte me kako znam, verovatno sam istraživala.

 

Ako ste očekivali da ovde osuđujem nekoga, slobodno kliknite na sledeću kolumnu, ja sam ovde samo da vas zabavim. Uostalom, preljuba se ne dešava slučajno, ako još uvek važimo za racionalna bića, dakle to je odluka dve zrele osobe, ako je njihov racio doneo takvu odluku, ko sam ja da se mešam. Mene nisu pitali ni kada sam ja bila glavna uloga tuđeg filma.

Dve godine?

Šta bi bio život bez ovako zabavnih događaja? Da, bila sam prevarena, ali ako se plašite samo razvoda on se dešava u onom slučaju gde matematički imamo manje šanse, a to je ja, moj muž i njegova devojka, ali taj slučaj ćemo obraditi u sledećem čitanju.

Ovoj romansi sam dala dvanaest meseci, i grdno se prevarila! Bila sam potpuno, potpuno ubeđena, da jedan rak i jedan lav ne mogu da spoje duže od toga, ahhhh, žene moje, ovde su podznaci odradili svoje… DVE!!!

Dve godine, ludog seksa, poslovnih putovanja, hotelskih soba i intelektualnih razgovora, 24 meseca strasti, požude i mentalne stimulacije! Pratila sam filmsku priču iz prvog reda i sama bila zbunjena mojom lošom procenom. Kada smo spustili zavesu na predstavu, skinuli one cvike koje nas sjebu, leptirići u stomaku se zalepili za sijalicu realnosti, shvatili smo da nas ipak kod kuće čeka isti onaj koji nam je pre 21 godinu budio sve to ISTO!

Ružičaste naočare OFF

Možda je to shvatio i loverboy, ali nebitno, u ovakvim pričama neko uvek shvati da je alimentacija velika, da je rata za kredit za novi stan previsoka, da je nov početak u pedesetoj strašniji od sigurne svakodnevice.
Negde u toj romansiranoj priči neko (ili oboje) katarzičan seks zameni prijateljskim ćaskanjem, romantične večere drugarskim pićem, a odjednom na poslu i nema toliko putovanja niti prilika za posete hotelima van grada. Neko se polako izmakne. Pre samo petnaestak dana na poslovnoj večeri u Zagrebu pitam tu istu moju prijateljicu, šta se dešava sa njenim već bivšim ljubavnikom?
– Kojim? 
 Ja prilično zbunjena izgovaram ime i pitam kako se posle onolike ljubavi i strasti, ne seća?!
– Kakvo jebanje, takvo i sećanje.
Samo sam slegla ramenima i bilo mi je jasno ko je ovde prvi bacio roze naočare.

Do sledećeg čitanja,

Vaša J.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori