Journal kolumna: HOROSKOP
Journal kolumna: HOROSKOP

Journal kolumna: HOROSKOP

Retrogradni Merkur je prošao, bar tako kažu. Takođe kažu da je ostalo još malo delovanja, ali iz senke. Reklo bi se po situacijama u mom životu da, kao i uvek, ta neka tiha delovanja iz senke, ipak imaju najjače posledice. I dok mi se taj moj takozvani život ispred očiju kao lavinom odnešen survava u neku imaginarnu provaliju, ja razmišljam da li je to iko mogao predvideti? Uostalom nigde nije pisalo da je ovo loš period za strelčeve, a horoskop kaže da sam ja zvanično Strelac original, sa sve podznakom Ovna i mesecom u Strelcu, znači bukvalno najstrelčevskiji Strelac.

horoskop
@costarastrology

Znam, znam, ko još veruje u horoskop…

Ahmmm, niko i svi, jelte. Tačnije, zavisi šta nam ta nauka kaže, ako se poklapa sa našim željama sjajno, ako ne, jednostavno to je igralište za dokone i pomalo nesrećne ljude. Ok, onda koliko je ko tačno srećan i da li postoji merna jedinica za sreću? Oh, da, pravo pitanje… Verujem, ne verujem.

Koliko tačno puta u životu ste izgovorili kako ne verujete u sudbinu, horoskop ili nešto treće, a posle kratkog razgovora sa drugaricom kojoj je neko „predvideo“ predivnu vezu koja je odvela u brak, tražili broj njenog horoskopdžije? Koliko puta ste googlali kako se slažete sa osobom u znaku raka, jarca ili vodolije, a pre toga se pravili da o asrologiji znate samo da ste slučajno rođeni u znaku ribe?

Da, znam, i ja, previše da biste naglas izgovorili.

Šta (ne)kaže astrologija?

Ne tako davno, dok sam se praćkala u egipatskom moru, a ujedno doživljavala još jedan nervni slom sa logično jednim vodenim gmazom, upravo sam konsultovala jako blisku prijateljicu koja se bavi astrologijom. Nisam sigurna da li neke od nas odradi podsvest ili nešto treće, ali hvala bogu u mom slučaju sve traje u životu koliko i letnja kiša.

Vratiću se kasnije na slučaj vodenog znaka, ali pre toga…

Da li mi je iko predvideo da ću jednog dana biti dva puta razvedena sa troje dece? Možda i jeste ne sećam se, naš mozak ne želi da upamti ružne stvari, ali sigurna sam u sledeće. Niko mi nikada nije najavio ni u tragovima zvezdane prašine da ću hodajući po zemlji ugaziti toliko puta u balegu, kao da živim u mlekari, a potom samo ovlaš sprati ta govna i opet zgaziti u isto.

Takođe mi nisu rekli da ću biti prevarena više puta nego poverioci Dafiment banke. Što i ne bi bilo toliko strašno, da sam rizikovala kao ulagači iste. Ne ja sam igrala na sigurno, međutim,. Takođe se ne sećam da mi je iko od tih preplaćenih zvezdoznalaca rekao da ću ceo život biti menadžer bez procenta. I stvarati odlične igrače ali za suparničke klubove, ja napravim oni naplaćuju.

Beograd

Ja volim moj Beograd, nekako bih se osećala kao siroče u drugom gradu. Ne vredi, to je neka bolesna veza. Spičim se Gazelom do mame i tate u Zemun. Sjurim se do zemunske pijace po rolovani sir kod Žike, pa pojedem prasetinu i popijem proseko u Pretopu. Trknem do kume na Terazije, pa popijemo kafu na Dorćolu, odletim časkom do Banovog Brda da prošetam psa. A, verujte svako ko mi je pogledao natalnu kartu  svečano me naselio od Italije do Novog Zelanda! Udavali su me za strance (ja ne mogu da se svađam na engleskom, jer verujte mi moje psovke su neprevodljive). Svi moji uspešni poslovi po gledanju u nebeski svod su bili „preko velike vode“. A novac je u ogromnim talasima pristizao iz raznih nasleđenih resursa.

Za sada sam nasledila jedino dugačak jezik od pokojne babe, a od toga za sada još nije bilo priliva u stranoj valuti. Uzdam se jedino u to, da će mi možda neko platiti da ćutim.

Da, vraćajući film unazad, posetila sam priličan broj hvaljenih astromagova i shvatila da se moja majka Milena nije porodila u podne u Zemunu, već u ponoć u Teheranu.

Da se vratim na ono što je potvrđeno koliko i da je Zemlja okrugla.

Natalna karta

Horoskopski znakovi dokazano, iz meni potpuno nejasnih razloga, imaju svoje tačne karakteristike! Dakle predviđanja bilo kakve vrste ZABORAVITE! Postoje samo mogućnosti (kako neki pametni astrolozi kažu) i sve zavisi od nas. Ma stvarnooo, jok ja sam mislila da će neko drugi sutra da ustane i ode na posao, pijacu, po moje dete u školu. Ne, ne ja sam stvarno mislila da moj život zavisi od moje komšinice Dobrile i njenog bišona Raše! Ok, jasno nam je da ako MI idemo u teretanu MI ćemo imati zategnuto telo. Hvala. Nego, htedoh reći u korist ove nauke (koja je osporavana, ali osporavan je i feng shui, pa svi imamo žabu sa parama u ustima) osobine znakova su izuzetno tačne. Evo ja recimo sa Lavom i Ovnom mogu i tikve da sadim, a neće mi se o glavu olupati, dok sa „jadan ja“ Rakom, jednostavno mogu samo da plačem! Plače on plačem ja.

A na kraju jedino neku Ribu da ubacimo, da me odmeni u tom cmizdrenju, da mogu da se udaljim kako mi ne bi ugasili vatru. Sa Jarčevima je sjajan provod, ako se broje pare. Najpoželjnije bi bilo da su pare njihove. I da im se još na kraju plati to što su vas zabavili brojanjem istih. Možda čak i kamatu neku da im date, čisto jer ste imali tu čast da budete u njihovom društvu… Sa Blizancima je takođe fenomenalan provod. Samo vam treba diktafon da snimite sa kojim ste od tog jednog sedeli to veče. Pa kada se vidite sledeći put da zajedno ogovarate onog koji sada nije tu. Iako je ista osoba, nikada ne znate sa kojom razgovarate!

 

Znam dosta je zbunjujuće

Ali za kraj, jako je bitno da sa Škorpijom nekada u životu budete u vezi. Samo zato da znate da od goreg postoji gore, od tužnog tužnije, a od mračnog crnje. Svakako mislim da su svi složni u tome da je Strelac najbolji znak. A ako sam nekog uvredila, slobodno neka mi dokaže da grešim (ovo za Jarčeve ne važi, nisam pozvala na brojanje novca).

Inače, javite mi kada će nam biti bolje, jer sve ove senke retrogradnog Merkura me prilično detoniraju. Srećom po predviđanjima uskoro me čeka uzbudljiv period, nadam se samo da ću sa nekom Vodolijom gledati zalazak sunca.

Nit mi se plače, nit mi se broje pare, pliva mi se…

Učitati još
Zatvori