Ultimativna knjiga koja nas vodi u domove uređene na filozofiji sporog življenja

Ultimativna knjiga koja nas vodi u domove uređene na filozofiji sporog življenja

Ovog smo meseca odlučili smo da usporimo, živeti opuštenije i posložiti prioritete u svakodnevici. Take it slow specijal na Journalu donosi korisne priče o slow living filozofiji, održivim konceptima mode i lepote te savete kako živeti čistije i kvalitetnije.

Veći deo svakodnevice provodimo kod kuće. Enterijer je zbog toga ključan, kako bismo maksimalno uživali u vremenu za sebe i prostoru koji delimo sa našim najbližima. Tako je Journalova knjiga nedelje nešto drugačija nego inače – upoznajemo vas sa knjigom ‘The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living’, ultimativnom knjigom koja nas vodi u domove uređene po filozofiji sporog življenja.

Ideja o specijal knjigama razvila se prvenstveno iz ‘The Kinfolk’ časopisa koji je počeo da izlazi 2011. godine. Oduvek je posvećen slow lifestyleu pa se tako fokusira na aspekte poput hrane, boravka kod kuće, recepte, profile interesantnih ljudi i njihove životne principe, fotoeseje i slično. Izlazi svaka četiri meseca i uglavnom se bazira na jednu konkretnu temu koja je povezana sa periodom godini u kojoj izlazi. Osim naše knjige nedelje, ‘The Kinfolk’ ima i specijale poput ‘The Eye’, ‘The Kinfolk Entrepreneur’, ‘The Kinfolk Table’ i najnoviji ‘The Kinfolk Garden.’

The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living

‘The Kinfolk Home: Interior for Slow Living’, časopis-knjiga, nastala je pod kreativnim vodstvom Nathana Williamsa, a temelji se na prikazivanju enterijera napravljenih po filozofiji slow livinga. Opsežana, vizualno primamljiva knjiga upoznaje nas sa ključnim principima sporijeg življenja i savetuje kako da pojednostavimo svakodnevicu i naučimo da odvajamo vreme za ono što nam je najvažnije. Sve to kroz predstavljanje prekrasno uređenih, ali još važnije pametno složenih, životnih prostora, domova širom SAD-a, Skandinavije, Azije i drugih područja sveta. Svaki dom prikazan u časopisu pomno je osmišljen sa određenim ciljem.

Filozofija enterijera i genijalne životne priče

Kroz 368 stranica i 269 fotografija, ‘The Kinfolk Home: Interior for Slow Living’ prezentuje enterijere podeljene u nekoliko glavnih kategorija. Kuće u kojima je zajednica na prvom mestu, kuće koje pojednostavljuju život te kuće koje nam pomažu da živimo sporije i smislenije. Za pojedince koji uživaju u ispoliranoj i čistoj estetici, ‘The Kinfolk’ će biti pravi užitak listati.

Istovremeno nam donosi lepe životne i porodične priče kroz koje shvatamo šta je svakoj osobi bilo ključno u uređenju svog enterijera. Bez obzira je li to fascinatan prostor u kojem bi mogli ugostiti prijatelje, dnevni boravak u kojem bi izložili radove svoje dece, savršeno funkcionalna kuhinja koja ispunjava želje foodieja i slično. Upoznajemo fotografe, dizajnere, arhitekte, preduzetnike kroz zanimljive eseje, intervju pa i poeziju. Eseji su inspirirani temama funkcionalnog dizajna, eco-friendly interijera i održivog uređenja doma. Zamišljeni su tako da nas inspirišu da vlastiti dom prilagodimo sporijem življenju i iskorištavanju svakog trenutka, te da naučimo kako možemo da se rešimo nepotrebnih i neodrživih materijala.

Živeti održivo lakše je kad otkrijete pokrete poput slow beautyja i uz pomoć interesantnih knjiga i dokumentaraca počnete učiti o tome kako vaš život može biti jednostavniji i zdraviji – kako za vas, tako i za celu planetu.

Učitati još
Zatvori