Novi trileri i napeti kriminalistički romani koje nosimo na plažu
Novi trileri i napeti kriminalistički romani koje nosimo na plažu

Novi trileri i napeti kriminalistički
romani koje nosimo na plažu

Leto je napokon stiglo, a istinsko uživanje tokom toplih dana je nepotpuno bez knjige. Kako u ovom delu godine nastupaju dugoočekivani odmori, čitanje postaje, verovatno, najbolji način za beg od svakodnevnih obaveza i ubrzanog životnog tempa. S tim u vezi, ove nedelje donosimo nove književne preporuke. U nastavku saznajte koji su to trileri i napeti kriminalistički romani koje bi trebalo staviti na letnju must-read listu.

Tiha stanarka – Klemans Mišalon

Knjiga Klemans Mišalon postala je svetski bestseller koji je za kratko vreme osvojio publiku, kako ljubitelje drame i trilera, tako i književnu kritiku. Nedavno je stigao srpski prevod, a roman je dostupan u sklopu IK Vulkan izdavaštvo.

Radnja se odvija kroz raznolike i naizgled nespojive narativne linije. Tako upoznajemo Ejdana Tomasa, mirnog i uglednog porodičnog čoveka. Međutim, niko ni ne sluti da se iza dobroćudne fasade zapravo krije serijski ubica obeležen mračnim tajnama. Između ostalog, već punih pet godina on drži zatočenu devojku. Pravi zaplet nastaje u momentu kad Ejdan usled selidbe biva primoran da upozna ćerku i svoju tihu stanarku. Na taj način, Rejčel odlučuje da po svaku cenu stekne poverenje trinaestogodišnje devojčice. Postavlja se pitanje – da li je bekstvo moguće?

Dobra devojka, zla krv – Holi Džekson

Nakon što je uspešno rešila slučaj ubistva Endi Bel, Pip odlučuje da zauvek iza sebe ostavi detektivski poziv. Nasuprot tome, ona pokreće podkast, o istinitom zločinu, koji ubrzo postiže veliki uspeh.

Iste noći kada se u Litl Kiltonu održava komemoracija povodom šestogodišnjice smrti Endi Bel i Sala Singa – grad, poput najmračnije sile, obavija nova misterija. Džejmi Rejnolds nestaje, a povodom toga policija ne preduzima nikakve mere. Sledstveno tome, Pip prelazi preko datog obećanja i polazi u novu detektivsku avanturu. Međutim, kako vreme odmiče postaje jasno da se iza nestanka kriju brojne zlokobne tajne. Da li će mlada detektivka ponovo riskirati život kako bi pronašla brata svog najboljeg prijatelja?

Stranac – Lina Bengtsdoter

Nakon što je roman Anabel dostigao zapažen uspeh među čitalačkom publikom, stigao je novi potencijalni hit iz pera švedske autorke Line Bengtsdoter. S tim u vezi, ukoliko ste ljubitelji skandinavskog noara – neizostavno preporučujemo roman Stranac.

U okrugu Karlstad nestaje devetomesečna devojčica Beatris. Roditelji se nalaze u stanju šoka i ne mogu ni da naslute ko bi mogao da bude odgovoran za otmicu. S druge strane, mediji dovode uzburkanu situaciju do tačke usijanja. Jedina koja može da pomogne u rešenju slučaja jeste iskusna detektivka Šarli Lager. Da li će u tome uspeti? Saznajte u najnapetijem kriminalističkom romanu.

Učitati još
Zatvori