Šta čitaju poznati: Kendall Jenner
Šta čitaju poznati: Kendall Jenner

Šta čitaju poznati: Kendall Jenner

Šta čitaju poznati? Uvek volimo da saznamo. Kendall Jenner jedna je od najslavnijih manekenki današnjice, podjednako poznata po svom privatnom životu. Kao jedna od sestara klana Kardashian-Jenner, Kendall je od malih nogu u javnom svetu. U skladu sa time, ona je i jedna od ličnosti sa najviše pratioca na Instagramu – njih gotovo 300 miliona.

Uprkos (a možda i zahvaljujući) tim brojkama, Kendall pažljivo bira šta objavljuje na svom Instagram nalogu. Najčešće bira da pratiocima da uvid u isečke (zapravo) veoma mirnog privatnog života koji podrazumeva jahanje, leškarenje na plaži i – čitanje. Tako smo stekli uvid u štivo koje Kendall Jenner čita, te u nastavku otkrivamo o kojim knjigama je reč.

Šta čitaju poznati: Kendall Jenner

The Year of Magical Thinking, Joan Didion

Kendall se ne vodi mantrom da leškarenje na plaži podrazumeva lako štivo. Tako je odabrala da čita čuvenu knjigu Joan Didion pod nazivom The Year of Magical Thinking (Godina magijskog mišljenja). Ovo je ozbiljno, emotivno štivo koje je Joan napisala nakon iznenadne smrti njenog supruga, pisca Johna Gregoryja Dunna.

U godini nakon njegove smrti, Joan se oslanja jedino na magijsko mišljenje kako bi zacelila rane koje je nemoguće zaceliti. Kako je i sama Kendall izjavila, svesna je da ovo nije knjiga za plažu, ali i da voli i želi da se suočava sa snažnim emocijama, u sebi, kao i u kontaktu sa drugima.

So Sad Today: Personal Essays, Melissa Broder

Kendall Jenner jedna je od onih slavnih ličnosti koja otvoreno govori o problemima mentalnog zdravlja. Tako znamo da od malena pati od anksioznosti – a o tom problemu voli i da čita. Tako je izabrala knjigu Melisse Broder pod nazivom So Sad Today: Personal Essays. Sama autorka se bori sa anksioznošću, te su sve priče u knjizi njene lične.

Nakon niza napada panike, Melissa je poželela da na platformi Twitter pokrene anonimni dnevnik u kom će deliti najintimnije misli i osećanja. Ozbiljno, ali i na duhovit način, Melissa je govorila o temama poput ljubavi, samopouzdanja, smrti, zavisnosti i drugim temama. Ubrzo je stekla veliki broj pratioca, da bi na kraju kolekciju Twitter objava pretočila u knjigu. Ovo je odlično štivo o životu u modernom svetu (punom stresora).

How to Cure a Ghost: Poems, Fariha Róisín

Knjiga poezije, How to Cure a Ghost: Poems, još jedna je u nizu onih koje Kendall čita na plaži. To su priče Farihe Róisín o ženskom putu od samoprezira do samoprihvatanja, od ozlojeđenosti do opraštanja.

Fariha u ovoj knjizi sa čitaocem deli misli o tome kako je živeti u modernom svetu kao mlada, queer muslimanka. Takođe, u svojoj poeziji Fariha govori o odnosu sa majkom, platonskim i romantičnim vezama u njenom životu, kao i o identitetu i njegovim promenama. Ako nešto možemo zaključiti, to je da Kendall Jenner svakako voli da čita autorke koje govore o ličnom iskustvu sa problemima mentalnog zdravlja – i svom putu ka isceljenju. Radujemo se nastavku sage Šta čitaju poznati sa Kendall Jenner u glavnoj ulozi – ipak je pred nama leto.

Učitati još
Zatvori