Šta čitaju poznati: Emma Roberts
Šta čitaju poznati: Emma Roberts

Šta čitaju poznati: Emma Roberts

Slavna holivudska glumica, Emma Roberts, putem društvene mreže Instagram neprestano deli fotografije pročitanih knjiga. Svoju izrazitu ljubav prema čitanju iskazala pokrenuvši book club, Belletrist, putem kojeg punih sedam godina preporučuje žanrovski raznolike romane.

Ove nedelje, organizujemo novu virtuelnu turu i beležimo tri najzanimljivija naslova iz Emmine kućne biblioteke.

I Could Live Here Forever – Hanna Halperin

Nedavno smo na Emminom Instagram profilu i zvaničnoj stranici književnog kluba Belletrist uočili roman I Could Live Here Forever. Reč je o ljubavnoj drami  – a radnja je sledeća… Leah Kempler upoznaje Charlia Nelsona u supermarketu. Između njih se tokom prvog susreta javljaju ljubavne iskre i otpočinju vezu uprkos primetnoj razlici u godinama.

Ubrzo Leah otkriva drugu stranu novog partnera i saznaje da je godinama bio heroinski zavisnik. Glavna junakinja i pored brojnih signala nastavlja vezu, koja se potom pretvara u emotivnu manipulaciju. Kako izaći iz toksičnog odnosa i na koji način pomoći voljenoj osobi da prebrodi zavisnost – odgovore krije roman američke autorke Hanne Halperin.

I Could Live Here Forever

Knjiga o V. – Ana Solomon

U romanu Knjiga o V. pratimo tri žene, čije su životne priče prožete kroz različite vekove.
Radnja otpočinje 2016. godine i tako upoznajemo Lili, ženu koja je odustala od spisateljske karijere zbog supruga i dece.
Međutim, nakon poslednjeg razgovora s majkom koja je na samrti, Lili počinje da preispituje želje, uverenja i ono najvažnije – da li je srećna…

Posle ove savremene priče, tok radnje vodi nas u dalju prošlost – tačnije u sedamdesete godine XX veka.
Ovde upoznajemo drugu glavnu junakinju romana, Vivijan Bar, suprugu uglednog američkog senatora. Poput prethodne žene, Vi je svaki trenutak posvetila suprugu i organizovanju njegovih političkih aktivnosti.
Međutim, nakon što odbije da ispuni suprugovo naređenje, Vi, protiv svoje volje, završava u psihijatrijskoj ustanovi.

Treća narativna linija smeštena je u drevnom Persijskom carstvu i čini okosnicu romana. Ovde upoznajemo sedamnaestogodišnju Jestiru, starozavetnu ličnost koja je spasla jevrejski narod. Na koji način su ove tri žene povezane i kakve tajne kriju…

Laguna

Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow – Gabrielle Zevin

Mala je verovatnoća da niste čuli za roman Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, o kojem u poslednjih godinu dana apsolutno svi pričaju i pišu. Sveopštem hype-u nije odolela ni Emma Roberts, a njene impresije bile su ključne da i mi otkrijemo čari ove knjiške avanture, koja govori o bezvremenom prijateljstvu, ljubavi i video igricama.

Radnja prati Sama i Sadie koji se upoznaju u bolničkom krugu, nakon što Sam doživi saobraćajnu nesreću. Njih upravo na tom mestu povezuje strast prema igricama, a godinama kasnije iz zajedničke ljubavi razvijaju sopstvenu igricu Ichigo, koja im donosi slavu. Tokom narednih trideset godina životi glavnih junaka biće isprepleteni brojnim usponima i padovima. Dok izražena nostalgija za razdobljem tokom kojeg su video igrice bile na vrhuncu svoje popularnosti daje poseban pečat.

Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow
Učitati još
Zatvori