Knjiga Marka Babića “Putovanje zvano igra“ dostupna je i u Srbiji: Evo gde je možete kupiti
Knjiga Marka Babića “Putovanje zvano igra“ dostupna je i u Srbiji: Evo gde je možete kupiti

Knjiga Marka Babića “Putovanje zvano igra“ dostupna je i u Srbiji: Evo gde je možete kupiti

Putovanje zvano igra je na prvu knjiga o raku, a zapravo se ispod korica krije priča o optimizmu, nadi i radosti života koju svi treba da pročitamo, barem jednom.

Život piše svakakve priče, a na nama je kako ćemo ih ispričati. S jednom neverovatnom životnom pričom susreo se i mladi Zagrepčanin Marko Babić koji je ispričao najlepšu priču o životu. Marka Babića – arhitektu i stručnjaka za marketing –  javnost je prvi put upoznala pre nešto više od dve godine kada je na svojim društvenim mrežama podelio vest o svojoj dijagnozi, Ewingovom sarkomu, retkom obliku raka kostiju sa kojim se susreo.

Od tada, svojim hrabrim i vedrim duhom, širokim osmehom i zaraznom energijom, uveseljavao je živote svih nas koji smo imali priliku da budemo deo njega. Svoju bolest pretvorio je u putovanje na koje je pozvao sve nas, prvo kroz Instagram objave, a zatim i kroz redove svoje knjige. Putovanje zvano igra je na prvu knjiga o raku, a zapravo se ispod korica krije priča o optimizmu, nadi i radosti života koju svi treba da pročitamo, barem jednom. Knjiga je od sada dostupna i u Srbiji. 

Knjiga pisana u formi dnevnika

Knjiga je pisana u formi dnevnika i sadrži pedesetak priča koje hronološki prate Markov život sa bolešću. Od njegovog saznanja do prihvatanja i življenja sa njom. Iznoseći u dnevniku svoje misli, Marko je želeo da podeli najdublji deo sebe. Ali i da ostavi neizbrisiv trag svojim najbližima.

Nedavno mi je neko napisao da imam neobičan dar da običnu priču ispričam na jako zanimljiv način. Taj kompliment već nedeljama miluje moj ego. Izvlačim iz toga zaključak da je knjiga koju ćeš (nadam se) kupiti jedna obična priča jednog običnog lika o jednom običnom raku, ispričana na neobičan (ili, ako pitaš moj ego, jako zanimljiv) način. Da, znam, pomalo zvuči kao uvod u otrcani američki film. Lik ima rak i odlučuje da  napiše knjigu o tome. Ali iako je ovo knjiga o mom putovanju od trenutka dijagnoze, dao sam svaki atom sebe da to ne bude priča o raku. Neću da te lažem. Spominje se on pozamašan broj puta. Ali ja ga, kao, doduše, i sve ostalo u životu, gledam i doživljavam iz nekog svog ugla. Moguće je da ćeš koji put pustiti suzu, ali ja sam se trudio da to puno češće bude od smeha nego od tuge” – Markove su reči kojima opisuju knjigu.

Iako nas je fizički napustio pre osam meseci, zauvek živi u svima onima koji su imali priliku da ga sretnu uživo ili kroz stranice knjige. Zahvaljujući njegovoj partnerki Tini, mi danas imamo priliku da proživimo sa Markom svaki njegov trenutak, iznova.

Putovanje zvano igra

Gde se u Srbiji može kupiti knjiga?

Knjigu možete kupiti u svim većim knjižarama na području Republike Srbije. Knjiga je dostupnau:  Delfi knjižare, Vulkan knjižare, Službeni glasnik, BIGZ knjižare, Makart Store (Beograd), Bookastore (1, 2 i 3), knjižara Akademija (Beograd), knjižara ZEPTER (Beograd), Beopolis (Beograd), Zlatno runo (Beograd), Kosmos (Beograd), Dereta (Beograd), Zenit (Novi Sad) i Bulevar books (Novi Sad). Uskoro sledi i drugi nastavak knjige.

Kampanja Osjećam to u kostima

Marko je pomogao mnogima koji su se susreli sa istom ili sličnom dijagnozom. U saradnji sa digitalnom i marketinškom agencijom Degordian, ove godine je pokrenuo i kampanju Osjećam to u kostima. Cilj kampanje je podizanje svesti o sarkomu i pomoć svim budućim obolelima da pronađu hrabrost i snagu za borbu.

I za kraj, ostavljamo samo jedan od brojnih Markovih misli koje je sa nama podelio u knjizi: Negde putem shvatio sam da je smrt samo još jedan trenutak. Trenutak koji nam, doduše, oduzima sve druge trenutke. Čini li ga to najvažnijim ili najmanje važnim, ne znam ni sam

Foto: Sanja Jagatić/ Instagram @marko_babic_

Učitati još
Zatvori