Ljubitelji poezije, ova tri Instagram naloga su za vas
Ljubitelji poezije, ova tri Instagram naloga su za vas

Ljubitelji poezije, ova tri
Instagram naloga su za vas

Bilo da ste samo osoba koja voli književnost ili se još uvek niste mnogo investirali u čitanje, ova tri naloga na Instagramu mogu biti idealan svakodnevni saputnik kroz lepotu pisane reči. Reč je o tri jedinstvene, svetski poznate autorke. Svetski poznate sa razlogom. Sve tri na sebi svojstven način pišu poeziju u svojstvu najlepših ljudskih osećanja. Pored toga, angažovane su i na polju društveno odgovronih tema, te ujedno zastupaju različite potkrepljene stavove. Uz veliku odgovornost pristupaju svojim nalozima na društvenim mrežama, autorke su različitih knjiga, a njihov uticaj seže i do miliona pratilaca. Kao što smo već istakli, njihova popularnost nije bez razloga. Zato, prelazmo odmah na njihovo pojedinačno predstavljanje.

Rupi Kaur

Sigurni smo da ste makar jednom do sada imali prilike da naiđete na knjige poznate spisateljice Rupi Kaur. Najpopularnija među njima definitivno je milk and honey, a tu su još the sun and her flowers i home body. Njene zbirke pesama, ali i stvaralaštvo uopšte, okarakterisani su kao oda ženskim emocijama, najdubljim ljubavnim osećanjima i životnim preprekama. Knjiga koja je privukla možda najviše pažnje svetskih medija i javnosti jeste njena knjiga o mentalnom zdravlju. Healing Through Words, poezija koja je podstakla mnoge da se pozabave ličnim razvojem pomoću iščitavanja ili pisanja. Rupi Kaur poseduje i svoj sopstveni brend za izradu notesa, zanimljivih dekorativnih elemenata namenjenim za pisanje. Bavi se svetkim pitanjima koja se tiču rata, ljudskih prava i mentalnog zdravlja. Uz to, njenu poeziju možete čitati i potpuno besplatno na Instagram nalogu.

rupikapur
@rupikapur_
rupikapur
@rupikapur_

Bianca Sparacino

Bianca je autorka sve popularnije zbirke A Gentle Reminder, koja, kao što i sam naslov aludira ima za cilj da vas podseti da budete nežni i otvoreni prema sebi. Zbirka je ispunjena kratkim pesmama koje govore o ljubavi, lepoti, boli, unutrašnjem „ja“ i spiritualnom delu čoveka. Instagram nalog Rainbow salt vodi već godinama u nazad. Lično se ne eksponira, a sve što možete zateći jeste nepregledan broj različitih stihova. Senzitivna, otvorena i puna nade. Autorka okuplja zavidan broj pratilaca, a svaku njenu objavu prati i kratak blog post. Najviše piše o sopstvenim osećanjima koja pokušava da prenese na čitaoca. Ne plaši se da bude iskrena, te njena publika uvek može da očekuje da će njena poezija biti autentična.

biancasparacino
A Boutique By THOUGHT CATALOG

Cleo Wade

Poslednja, ali ništa manje značajna, pesnikinja Cleo Wade predstavlja osveženje na svetskoj književnoj sceni. Njena zbirka, Remember Love, predstavlja podsetnik u formi stihova u kom svaka pesma poručuje isto. Odgovor na sve je – ljubav. Od strane kritike okarakterisana kao pesnikinja koja u svoja dela unosi dosta ličnog, uz mnoštvo različitih metafora. Njene poruke je veoma lako shvatiti i protumačiti. Obraća se svakodnevnom, modernom čoveku ističući probleme savremenog društva. Mudra, puna razumevanja i naravno, ljubavi. Njena poezija vas može navesti da ispitate sebe i svoje postupke.

Učitati još
Zatvori