Summer reading club: Roman „Malibu u plamenu“
Summer reading club: Roman „Malibu u plamenu“

Summer reading club: Roman
„Malibu u plamenu“

S prvim danima leta, tradicionalno otvaramo Summer reading club. Kako su u ovom periodu godine mnogi raspoloženi za lagano štivo koje se čita na plaži do zalaska sunca, neizostavno preporučujemo da uplovite u književni svet Tejlor Dženkins Rid. Njeno ime postalo je prepoznatljivo nakon bestsellera Sedam muževa Evelin Hjugo i Dejzi Džouns i šestorka, dok je roman Malibu u plamenu demonstrirao sposobnost vodeće američke autorke da čitaocima pruži pravi literarni spektakl.

S tim u vezi, ove nedelje upoznajemo porodicu Riva i sve ono što se krije iza maske glamura.

Tradicionalna zabava

Prolog romana Malibu u plamenu donosi istorijat požara koji su, s vremena na vreme, pogađali ovaj deo Kalifornije. Ubrzo postaje jasno da će se te uzavrele avgustovske 1983. godine, negde u jutarnjim satima dogoditi još jedan požar s neznatnim posledicama.

Nakon intrigantnog početka, radnja se vraća u prošlost i tada na scenu stupaju članovi porodice Riva. Nina je supermodel čiji privatni život odlazi niz stranputicu nakon saznanja da je muž vara s fatalnom Keri Soto. Uskoro se u njenoj glamuroznoj vili na litici očekuje zabava koju bi ona najradije želela da propusti. Dok vreme ubrzano teče, kroz priču glavne junakinje upliću se i preostali članova porodice Riva. Had, Džej i Kiti imaju brojne tajne, a sve će biti otkrivene do ponoći. Tenzija raste, gosti pristižu na zabavu godine i tu otpočinje sveopšte rasulo.

Zbog čega treba pročitati roman Malibu u plamenu?

Centralno mesto u romanu Malibu u plamenu zauzimaju porodični odnosi. Radnja najpre počinje katastrofalnim događajem – a to je požar u prostranoj vili na litici Malibua. Nakon toga, autorka čitaoce vodi u daleku i blisku prošlost, te tako pažljivo ređa sve situacije koje su dovele do ovog incidenta.

Tejlor Dženkins Rid kroz roman vrlo vešto, slojevito i originalno gradi svoje književne junake. Na taj način ih čitaoci mogu doživeti kao osobe koje se mogu sresti u realnom svetu.

Cela priča ispunjena je glamurom, dok brojni neočekivani događaji pri samom kraju zaokružuju radnju i daju joj neodoljivu notu autentičnosti.

Naposletku, ukoliko ste ljubitelji kultnih serija Dynasty ili Melrose Place – sigurni smo da ćete uživati u ovom romanu.

Učitati još
Zatvori