U toku su popusti na sajtu Kontrast izdavaštva: Ovo je naša preporuka knjiga
U toku su popusti na sajtu Kontrast izdavaštva: Ovo je naša preporuka knjiga

U toku su popusti na sajtu Kontrast
izdavaštva: Ovo je naša preporuka knjiga

Nakon što smo predložili naslove koji će definitivno obeležiti ovaj mesec, vreme je da se posvetimo i knjigama koje su na sezonskom sniženju a koje su obeležile prethodni period. Ukoliko do sada niste imali prilike da ispratite naslove koje smo odabrali, svakako predlažemo da im se dublje posvetite. U ovom momentu tu u je i posebna pogodnost u vidu popusta. Ovo je naša preporuka naslova sa sajta Kontrast izdavaštva.

UBIJ SE, TATA (PET DRAMA) – MONIKA HERCEG

Moniku Herceg izdvajamo kao jednu od najplodnosnijih ali i najuticajnijih pisaca današnjice. Njena zbirka Ubij se, tata izazvala je veliku pažnju ljubitelja drame. Za ovu Monikinu zbirku govorili su da je prikaz „disfunkcionalne porodice, siromaštva, klasna nejednakosti, zanemarivanje dece i čežnje za ljubavlju“, nakon čega se i nalaže pitanje nisu li sve ovo krucijalne teme? Kao i uvek do sada, Monika je surovi realista, elemente dramatičnog sada već savršeno dozira, a po našem mišljenju to se jasno može primetiti u ovom njenom delu.

kontrast

PET SA PET – SLOBODAN IVANOVIĆ

Ukoliko ste raspoloženi za reči poezije rado vam preporučujemo da se osvrnete ka Slobodanu Ivanoviću i njegovoj poslednjoj zbirci pesama Pet sa pet. Jedinstvenog stila, Slobodan se još pored toga ističe i zanimljivom, ali posve drugačijom upotrebom metafora. Uz njegovu igru reči, pojmova i motiva nad svakom pesmom ćete se sigurno duboko zamisliti. Ovo je zbirka koja će definitivno uspeti da privuče mnoge.

kontrast

BESKRAJNA LAKRDIJA – DAVID FOSTER WALLACE

Ljubitelji američke književnosti dvadesetog veka sigurno su već čuli ili pak pročitali roman poznatog američkog romanopisca Davida Fostera. No, oni koji do sada nisu imali prilike da zađu u ovaj kutak svetske književnosti imaju odličnu priliku da to učine. Kultni roman, Beskrajna lakrdija pokazaće vam kako je izgledao razvojni put savremene književnosti. Foster u romanu otvara pitanja, zašto zabava upravlja našim životima i kako naša želja za zabavom utiče na potrebu da se povežemo s drugim ljudima. Ali, i ono najvažnije pitanje koje posebno vezujemo za kapitalizam, – šta zadovoljstva koja biramo otkrivaju o nama?

kontrast

ZAKONI LJUDSKE PRIRODE – ROBERT GREENE

Bilo da je reč o poslu, vezama ili oblikovanju sveta oko sebe, „zakoni ljudske prirode“ nude taktike za odeređen uspeh i samoodbranu. Ljubitelji psihologije definitivno neće pogrešiti izborom ovog dela. Ono ne spada pod domen stručne literature niti je pisan u naučnom stilu. Autor Robert Greene promenio je čak osamdeset različitih zanimanja, te je u ovo, i ostalim svojim delima primenio iskustva i saznanja koja je lično stekao. Kako smo svi mi društvena bića, knjiga Zakoni ljudske prirode može biti od pomoći svakom pojedinačno. Pokušajte da naučite kako da vladate svojim emocijama, ali i da ih bolje razumete.

kontrast

ISPOD MAJICE – MARIJA RATKOVIĆ

Roman Ispod majice novinarke, scenaristkinje, aktivistkinje, autorke nedeljne kolumne Drugarice na našem portalu, ali i književne autorke Marije Ratković otvorio je mnoga pitanja. Ona uključuju mentalitet na našim prostorima, različite probleme generacija žena. Uz pitanja koja spsiateljica otvra ujedno se kombinuju direktni i indirektni odgovore i zapažanja. Domaća kritika ocenila je roman prvenac Marije Ratković kao emotivan, čulan, zabavan i bolan literarni poduhvat koji bi definitivno trebalo „uzeti u ruke“. Marijin književni izraz od samog početka nije za svakoga, što je ujedno i čini autorom koji targetira određene grupe ljudi. One koji su spremni na dublje suočavanje sa emocijama, što je i dalje veoma retko. Ukoliko ste i sami spremni da se uhvatite u koštac sa dubljim osećanjima roman, Ispod majice je naša preporuka.

kontrast

Foto: Instagram; Kontrast Izdavaštvo

Učitati još
Zatvori