Journal preporuka: Uzbudljive knjige koje su još uvek na sajamskom popustu
Journal preporuka: Uzbudljive knjige koje su još uvek na sajamskom popustu

Journal preporuka: Uzbudljive knjige koje su
još uvek na sajamskom popustu

Sajam knjiga je završen, ali sajamski popust još uvek važi u knjižarama, a mi smo izdvojili tri naslova koje možete nabaviti po povoljnim cenama, a kojima ćete obogatiti svoju biblioteku.

Jansonova istorija umetnosti: Zapadna tradicija

Jansonova istorija umetnosti je nesumnjivo jedno od najvrednijih izdanja koje možete imati u svojoj biblioteci – zbog čega je sada pravi trenutak da investirate u ovaj primerak, dok sajamski popust još uvek važi. Čak i da umetnost – ili njena istorija – nisu nužno vaša sfera interesovanja, ova publikacija nudi duboko razumevanje zapadne umetničke tradicije koja može biti značajna za razumevanje savremene kulture. Jansonova istorija umetnosti može biti i dragocen poklon za predstojeće praznike, s obzirom da predstavlja osnovnu literaturu za sve one koje žele bolje da upoznaju značajna dela i imena zapadne umetnosti. U prilog tome govori i činjenica da je ovo literatura za prijemni ispit na studije istorije umetnosti.

Atomske navike, Džejms Klir

Knjigu Atomske navike Džejmsa Klira već smo izdvojili kao jedno od važnih self-help štiva – šta više, jedno od retkih koji su zapravo delotvorni. I to nije slučajno, jer ovo zaista jedno od malobrojnih dela koji uspevaju u onome što obećavaju, a to je pružanje korisnih saveta koji mogu pomoći u uspostavljanju novih rutina u svakodnevnom životu. Efikasni i naučno zasnovani principi koje Klir nudi karakteristčni su upravo zbog činjenice da autor pruža detaljan i jasan prikaz njihove implementacije.

Slučaj Vinča, Goran Milašinović

Dok se film Dragana Bjelogrlića Čuvari formule još uvek daje u bioskopima, iskoristite priliku da nabavite knjigu po kojoj je ovo ostvarenje i nastalo. Goran Milašinović efektno prenosi jedan od slučajeva koji su uzdrmali ne samo naučni svet, već su promenili i tok savremene medicine. Pre nego pogledate film, knjiga pruža detaljan prikaz događaja koji se se odigrali tog kobnog oktobra 1958. godine.

Foto: Delfi / Laguna

Učitati još
Zatvori