Ukoliko vam se dopao film „Anyone But You“, preporučujemo roman „Mesec bez meda“
Ukoliko vam se dopao film „Anyone But You“, preporučujemo roman „Mesec bez meda“

Ukoliko vam se dopao film „Anyone But You“, preporučujemo roman „Mesec bez meda“

Romantične komedije su ponovo u fokusu, dok u prilog toj činjenici govori i planetarni uspeh filma, Anyone But You, koji je u minulom periodu oborio sve rekorde gledanosti – pritom ostvarivši neverovatnu zaradu od 200 miliona dolara. S tim u vezi, mnogi su postali zainteresovani i za romane iz ovog žanra, a naša nova književna preporuka, Mesec bez meda, idealno je štivo za sve ljubitelje romantičnih komedija.

Neplanirano putovanje

Iza pseudonima Kristina Loren krije se autorski par koji čine najbolje prijateljice Loren Bilings i Kristina Hobs. Njihovi romani postali su svetski bestseleri u poslednjih deset godina, dok najrelevantnije mesto zauzima upravo Mesec bez meda. Tajna uspeha krije se u savršenom spoju čiklita i romantične komedije. Samim tim, ovaj roman svojom premisom umnogome podseća na sve one holivudske romantične komedije kojima se i dan-danas rado vraćamo, a može se svrstati u grupu feel-good romana.

U središtu radnje nalaze se sestre bliznakinje Tores, koje se po pitanju mnogih životnih okolnosti razlikuju. Sa jedne strane, Oliv nema sreće u karijeri i ljubavi, dok sa druge strane stoji Ejmi, kojoj sve ide po planu. Uz brojne dotadašnje nevolje, Oliv dobija otkaz u farmaceutskoj kompaniji i ostaje bez stana, a nova neprijatnost dočekaće je na Ejminom venčanju – jer tu ponovo nailazi na svog zakletog neprijatelja Itana Tomasa. Kada se svi gosti na venčanju, osim Oliv i Itana, otruju hranom – dešava se nešto, naizgled, nezamislivo – njih dvoje odlaze, na plaćeni medeni mesec, na Havaje. Da li će mržnja eskalirati na ovom putovanju ili će se, ipak, javiti neke nove emocije?

Foto: Instagram @anyonebutyoumovie; @jennareadbooks; @bookbeforeuleap; Vulkan izdavaštvo @vulkani.rs

Učitati još
Zatvori