Upotpunite vreme filmovima sa upečatljivim ženskim ulogama
Upotpunite vreme filmovima sa upečatljivim ženskim ulogama

Upotpunite vreme filmovima sa
upečatljivim ženskim ulogama

Filmovi su pravi način da slobodno vreme provedemo kvalitetno u društvu dobrih glumaca. Ujedno, da li ima osobe koja ne voli sama da odgleda dobar film?  Zbog toga što smatramo da takva osoba skoro da ne postoji, rodila nam se ideja da sastavimo mini listu filmova. Naša lista vođena je upečatljivim ženskim ulogama, a razloge za to pišemo u opisu svakog filma. Nakon što odaberete film, neka velika činija sladoleda i zamračena soba budu vaši jedini partneri.

Thelma and Louise (1991)

Ovaj film definitivno treba da odgledate same, bez svoje lepše polovine. Razlog za to je jednostavan. Film Thelma and Louise posmatran je kao feministički film o dve žene koje su odlučile da napuste svoje muževe i krenu za slobodom. Glavne uloge igraju Geena Davis u ulozi Thelme i Susan Sarandon koja tumači Louise. Ovaj film žanrom spada u triler dramu. Dve sasvim „obične“ žene uspele su da naprave preokret i da od svog svakodnevnog života naprave bekstvo od ubistva. Mislite da ovo nije dovoljno da biste ovom filmu pružile šansu? Film snimljen 1991. godine nagrađen je Oskarom za najbolji scenario, a životna priča ove dve neustrašive žene govori o snazi ženskog prijateljstva i međusobnom razumevanju.

Triler u kojoj dve žene beže od svojih nezahvalnih izabranika i policije ostaviće vas bez daha do poslednjeg minuta. Neminovno je da ćete uspeti da se povežete sa junakinjama na višem nivou.

Almost Famous (2000)

Radnja ovog filma fokusirana je na Vilijama čiju je ulogu preuzeo Patrick Fugit, petnaestogodišnji tinejdžer koji dobija posao novinara reportera za poznati američki magazin o muzici Rolling Stone. Ovo je definitivno na neki način i autobiografski film režisera Camerona Crowea čija se životna priča podudara sa glavnim junakom. Razlog zbog kog bi trebalo sami da odgledate ovaj film je specifičan. Naime, Vilijam kao novinar-reporter prati popularnu muzičku rok grupu Stillwater (zasnovanu na Led Zeppelin-u) sa kojom upoznaje svet muzike, filma i roka. Po prvi put ima šansu da vidi i oseti život odraslih, međutim njegova previše zaštitnički nastrojena majka pokušava da ga obuzda. Ukoliko želite pasivno da dobijete koji roditeljski savet više, Almost Famous je film koji bi definitivno trebalo da ispratite. Sa druge strane, ovo nije jedina čar filma ali ni glavna. Film sadrži neke od najboljih soundtrack-ova. The Who, Elton John, David Bowie i Led Zeppelin su imena čije numere krase ostvarenje.

Veoma bitnu žensku ulogu u filmu ima glumica Kate Hudson u ulozi Peni Lejn. Peni je ona koja pokreće dramu filma, ali i malog Vilijama.

Ukoliko želite da se vratite u tinejdžersko doba, osetite život rok zvezda i uživate u muzici, ovo je naš predlog. Za bolji doživljaj ove komedije-drame budite sami kako bi mogli da ispratite radnju kvalitetno.

Working Girl (1988)

Film koji je uspeo da promeni karijeru Melanie Griffith jeste upravo Working Girl i njena uloga Tess. Tess je mlada i ambiciozna sekretarica u jednoj od vodećih firmi na Wallstreet-u. U samom početku filma veoma naivna, da bi nakon što pokušaju da joj preuzmu poslovni predlog postala oličenje ženske hrabrosti i spremnosti da se zalaže za ono što joj pripada. U ovom ostvarenju, jasno je prikazana borba između dve žene, poslovne suparnice, od kojih drugu tumači Sigourney Weaver sa ulogom Katharine.

Dok pokušava svoju zamisao da sprovede u delo i dobije pohvale koje zaslužuje, Tess uspeva da se dopadne poslovnom saradniku od kojeg njen plan zavisi. Ova romantična drama biće pravi način da upotpunite svoje vreme. Me time vreme!

Foto: IMDb; @IMDb.

Učitati još
Zatvori