Počinje Zagreb Film Festival: Ove filmove želimo da pogledamo
Počinje Zagreb Film Festival: Ove filmove želimo da pogledamo

Počinje Zagreb Film Festival: Ove
filmove želimo da pogledamo

U ponedeljak, 6. novembra počinje 21. Zagreb Film Festival, a kako je reč o jednoj od značajnijih filmskih manifestacija u regionu, rado bismo izdvojili par dana za odlazak do hrvatske prestonice i uživanje u naslovima sa repertoara. Ukoliko se i vi odlučite na tako nešto, ovo su ostvarenja koja preporučujemo.

All of Us Strangers, r. Andrew Haigh

U okviru programa Velikih 5, ove godine naći će se i dugoiščekivani film All of Us Strangers, britanskog reditelja Andrewa Haigha. Nakon prethodnih nagrađivanih ostvarenja, ove godine Haigh donosi uzbudljivu romantičnu drama u kojoj glavne uloge tumače Andrew Scott i Paul Mescal – što je jedan od glavnih razloga zbog kojih filmofili (ali i fanovi dvojice glumaca) nestrpljivo čekaju da film konačno dospe na bioskopska platna.

zagreb film festival

Anatomy of a Fall, r. Justine Triet

U okviru istog programa, na ovogodišnji Zagreb Film Festival stiže i dobitnik prestižne Zlatne palme na minulom Kanskom festivalu, francuski film Anatomy of a Fall. Osim što je zavredio pažnju kritike, i publika u Francuskoj je pozitivno reagovala na ostvarenje mlade rediteljke Justine Triet. Između ostalog, svoj uspeh film duguje intrigantnom scenariju, te elementima psihološkog trilera zbog kojih ostavlja utisak dugo nakon gledanja.

Priscilla, r. Sofia Coppola

Konačno, zagrebačka publika imaće priliku da među prvima u regionu pogleda film Priscilla, o kojem se već sada govori širom interneta – a da film još uvek nije započeo svoj bioskopski život. Sofia Coppola bazirala je radnju filma na životu Priscille Presley, nudeći nešto drugačiju perspektivu na stvarnost koju je živela supruga kralja rokenrola. Upravo takva vizura proizvela je brojne kontroverze, zbog čega nestrpljivo čekamo prikazivanje ovog ostvarenja.

zagreb film festival

Foto: Profimedia / IMDb

Učitati još
Zatvori