Breaking news: Uskoro nas očekuje mini serijal o Christianu Dioru
Breaking news: Uskoro nas očekuje mini serijal o Christianu Dioru

Breaking news: Uskoro nas očekuje mini
serijal o Christianu Dioru

U moru biografskih ostvaranja upravo je najavljen još jedan serijal posvećen neprikosnovenom umetniku i dizajneru koji je bespogovorno promenio tok modne industrije i poimanje prevashodno ženske mode. Dragi fashion entuzijasti, ovo je vest za vas – uskoro stiže (mini) serijal o francuskom modnom dizajneru Christianu Dioru. Serija će imati svega deset epizoda, a u njoj će biti prikazana Diorova životna priča, drame koje su ga pratile, karijera, dizajni, skice, kao i u čemu je pronalazio inspiraciju. Serijal će nositi simbličan naziv The New Look koji se referiše na prvobitnu kolekciju Christiana Diora. Kolekcija je proslavila zaobljene naramenice, uzak struk i takozvane pune suknje.

the new look

The New Look: Christian Dior

Mini serijal o francuskom dizajneru Christianu Dioru kreirao je Todd A. Kessler, a glavnu ulogu tumači Ben Mendelsohn. U seriji će se pojavljivati i ostale čuvene ličnosti koje su postavile temelje savremene mode poput Coco Chanel koju će igrati Juliette Binoche, uloga Luciena Lelonga pripala je Johnu Malkovichu dok sestru Christiana Diora, Catherine Dior, igra Maisie Williams. Lucien Lelong bio je haute couture dizajner koji je usko sarađivao sa Diorom i Pierrom Balmainom.

Kada je reč o soundtrackovima, reklo bi se da je produkcija veoma pažljivo birala grupu muzičara koji će imati priliku da melodijama otelotvore sve ono što je Christian Dior bio. Naime, u seriji The New Look kada je reč o muzici imaćemo priliku da slušamo Florence Walch, Lanu Del Rey, Nicka Cavea i mngoe druge.

Kada i gde ćemo moći da pogledmo serijal o Christianu Dioru?

Mini serijal The New Look stiže uskoro. Naime, biografska serija o Christianu Dioru biće prikazana 14. februara 2024. na Apple TV+ platformi. Očekujemo je sa nestrpljenjem.

Foto: Instagram (@appletv), Profimedia

Učitati još
Zatvori