Da li je glavna inspiracija za ljubavni film „The Idea of You” pevač Harry Styles?
Da li je glavna inspiracija za ljubavni film „The Idea of You” pevač Harry Styles?

Da li je glavna inspiracija za ljubavni film „The Idea of You” pevač Harry Styles?

Popularna streaming platforma Amazon Prime Video na svom Instagram nalogu objavila je, pod sloganom Prepare for the extraordinary, kratke isečke filmova koji nas očekuju u 2024. godini. Dvominutni video omogućio je ljubiteljima kinematografije da se u komentarima opredelile za one kojima se najviše raduju, te podele svoje prve utiske o njima. Svakako, među najzapaženijima našao se i mini trailer za film The Idea of You sa Anne Hathaway u glavnoj ulozi. A razlog za to leži u činjenici da je glavna inspiracija za film, po pretpostavkama mnogih, pevač Harry Styles.

The Idea of You: Šta znamo do sada?

Pored Anne Hathaway, u glavnoj ulozi našao se i mladi britanski glumac Nicholas Galitzine. Kroz ovaj dvojac predstavljena je priča o samohranoj majci koja sa ćerkom odlazi na poznati muzički festival Coachella. Na tom mestu ona dolazi u kontakt sa skoro dvadeset godina mlađim pevačem jednog od najpopularnijih bendova August Moon, sa kojim se potom upušta u uzbudljivu vezu. Njihova romansa postaje glavna vest, a ona i njena ćerka postaju mete kako besnih fanova, tako i novinara.

Zvanično, film je inspirisan istoimenom novelom koju je 2017. godine napisala američka autorka Robinne Lee. Ipak, još tada pojavila su se različita nagađanja da je inspiracija za lik popularnog pevača bio, upravo, Harry Styles. Autorka je potvrdila u intervjuu da joj je jedan njegov video na koji je naišla, svakako, delimično poslužio kao inicijalna ideja za lik. Međutim, isto tako, rekla je da knjiga definitivno nije bazirana na spekulacijama o njegovom životu.

the idea of you
the idea of you
the idea of you
the idea of you

To do: Update your must-watch list

Adaptacija knjige planirala se već nekoliko godina, a snimanje filma započelo je još u oktobru 2022. godine. Ipak, da će se Anne Hathaway naći u glavnoj ulozi znalo se još od 2021. godine. Glumica poznata po kultnim ulogama u različitim filmovima kao što su The Devil Wears Prada i Les Misérables nikada nas nije razočarala. A pojedini smatraju da će upravo ova uloga biti njena najbolja u poslednjih nekoliko godina. Sa druge strane, i mladi glumac Nicholas Galitzine iza sebe ima nekoliko zapaženih uloga koje su, žanrovski, bliže onima u filmu The Idea of You.

Okarakterisan kao romantična komedija, film će izaći sredinom 2024. godine. A do tada, i dalje sa nestrpljenjem iščekujemo zvanični trailer.

profimedia
profimedia

Foto: Profimedia / Instagram @primevideo

Učitati još
Zatvori